Tekeli İlkokulu'nun da dahil olduğu, 'Tarihim, Kültürüm, Mirasım Projesi Final Sergisi' Kırşehir'de yapıldı.

Tarihi ve kültürel değerlere sahip, ülke mirasına bağlı ve saygı hisseden nesillerin yetiştirilebilmesi için, Kırşehir Menekşe Ahmet Yalçınkaya Anaokulu ve İzmir Haykıran Adem Saatçi kuruculuğunda başlatılan Türkiye genelinde 30 il ülke dışından Bulgaristan ve Azerbaycan'ın da ortak olduğu eTwinnig ''Tarihim Kültürüm Mirasım'' adlı projenin tanıtım ve yaygınlaştırma sergisi geçtiğimiz hafta sonunda Kırşehir Ahi Evran Külliyesinde gerçekleştirildi.

Kırşehir'de gerçekleştirilen sergi açılışına İzmir, Konya, Bursa, Kocaeli, Ankara, Samsun, Kırklareli, Antalya ili ve kardeş ülke Azerbaycan katıldı. Proje ortak illeri ve Azerbaycan stantlarında sergiledikleri etkinlikleri katılımcılara anlattı. Açılış Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu Ve Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz tarafından yapıldı. Sergiye Kırşehirlilerin ilgisizinin oldukça büyük olduğu bildirildi.  

Sergiye Serik'i temsilen Tekeli İlkokulu Okul Öncesi Öğretmeni Elif Zengin katıldı.Tekeli İlkokulu'nun yetkilileri proje ile ilgili olarak; ''Öğrencilerimize Anaokulu düzeyinden itibaren tarihi ve kültürel değerlerimizi tanıtmak için şehrimizi, tarihimizi, değerlerimizi, kültürümüzü (oyun, masal, müzik, halk oyunları, yemek, giyim vb.) projede planladığımız etkinliklerle tanıttık ve anlattık.  Sergi ile amacımız 1 yıl boyunca öğrencilerimizle yaptığımız etkinlikleri ve tarihi-kültürel değerlerimizi tanıtmak ve yaşatmaktı.'' şeklinde bilgi verdiler.

Haber: Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi