Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilerin 2019 üretim yılına ilişkin Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıt olmaları için son tarihin 30 Haziran olduğunu hatırlattı.

2018 Eylül ayı içinde başlamış olan Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularında son tarih 30 Haziran 2019 olduğu bildirildi. Üreticilerin kayıt güncellemelerini yapabilmeleri için, belirtilen belgelerle birlikte 30 Haziran 2019 tarihine kadar Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne şahsen müracaat etmeleri gerektiği bilgisi verildi.

 ÇKS başvurusu bulunmayan üreticilerimizin yıl içerisinde mazot, kimyevi gübre, yem bitkileri, fark ödemesi vb. gibi tarımsal faaliyetlere ilişkin desteklemelerden yararlanamıyorlar. ÇKS başvurularında, üreticilerin ziraat odalarından 'çiftçi belgesi' alma zorunluluğu bulunuyor. 2019 yılı ÇKS başvurusu için Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne ibraz edecekleri bu belgelerde '2019 ÇKS için geçerlidir' ibaresinin yer alması gerekiyor. Üreticiler,  başvuru veya kayıt güncellemesi işlemlerini yapabilmeleri için istenilen belgeleri ise ilçe müdürlüğünden temin edebilecekler.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi