ANTALYALI iş kadını Fulya Sarman, kişiye ve mekana özel koku üretiyor. Oteller başta olmak üzere turistik tesisler, restoran ve iş yerleri için özel kokular tasarlayan Sarman, her kokunun kendine özgü anlamı olduğunu belirtti.

İş kadını Fulya Sarman, tamamen bitki ve çiçek yağlarının harmanlamasıyla mekana özel koku üretiyor. Kimyasal içermeyen özel üretimleriyle dikkati çeken Sarman, 'Pure Home' adıyla ürettiği kokularda insan sağlığına zararlı hiçbir madde bulunmadığını kaydetti. İnsan ve çevre dostu kokuların ham maddesinin aromatik ve bitkisel yağlar olduğuna değinen Fulya Sarman, birçok koku esansının içeriğiyle astım ve solunum zorluğu çeken insanları etkilediğini, kendisinin yaptığı üretimle bunun önüne geçtiğini anlattı.

Koku üzerine okuduğu bir kitaptan ilham alarak sektöre girdiğini söyleyen Fulya Sarman, farklı çiçeklerden elde edilen yağları harmanlayarak şimdiye kadar 10 farklı koku ürettiğini, 6 otel ve 2 restoran için de özel koku tasarladığını vurguladı.

Kokuların verdikleri hislere göre ayrıldığını kaydeden Sarman, "Benim ürettiğim kokuların en büyük özelliği kimyasal içermemesi. Tamamen bitkisel yağların karışımıyla ortaya çıkan kokular. Kokular kitaplarda yazdığı gibi farklı duyguları çağrıştırır. Örneğin bir koku insanı dinginleştirir, sakinleştirir. Kimi kokular zihin açıklığı ile insana kendini zinde hissettirir. Bazıları ise afrodizyak etkisindedir. Kendimi mutsuz hissettiğimde evimde ve iş yerimde kullandığım koku ile yorgun hissettiğimde kullandığım koku farklıdır. Kokunun insanlara dokunuşuna önem veriyorum" dedi. DHA

Editör: Haber Merkezi