AKDENİZ Üniversitesi Antalya Teknokent Genel Müdürü İbrahim Yavuz, dünya çapında 2'ncilik ödülü kazanan uluslararası hızlandırma programı olan CAP Programı'na (Cyberpark, Accelerator Program) Antalya Teknokent ve Bilkent Cyberpark işbirliğiyle bu yıl Antalya Teknokent firmalarını da dahil etti.

Firmalar Türkiye'de gerçekleştirilen eğitim programının ardından, ABD'nin San Francisco şehrinde programa katıldı. Programda birebir mentörlük, yalın girişimcilik metedolojisi, pazarlama, finans, sunum teknikleri ile ilgili eğitimler, yatırımcılar, potonsiyel müşteriler ve mentörlere erişim, dünyanın önde gelen teknoloji şirketleriyle (instagram, uber, dropbox, salesforch) bir araya gelerek süreçler hakkında bilgi edinme hakkı elde etti.

CAP 2019 Amerika Programında, İbrahim Yavuz ve Teknokent firmaları birçok görüşme ve toplantıya katıldı. Katılımcılar girişimcilik ekosistemi ve küresel inovasyon stratejileri hakkında görüşmelerde bulunarak Silikon Vadisi'nde bulunan başarılı girişimcilerle Teknokent firmalarının da yer aldığı dijital pazarlama süreçleri ile ilgili eğitim ve toplantılar gerçekleştirdi. Los Angeles Ticaret Ataşesi Mehmet Çetik, San Francisco girişimcilik ekosistemi ile yatırım süreçleri hakkında bilgilendirme gerçekleştirdi. Stanford Üniversitesi'nde inovasyon ve girişimcilik alanında tanınmış Dr. Burton Lee ile CAP ekibi bir araya geldi.

CAP 2019 ekibi aynı zamanda Silikon Vadisini ziyaret ederek dünyanın önde gelen şirketleri ile görüşme gerçekleştirdi. Şirketlerde yer alan girişimciler ve yatırımcılar ile birebir tanışma fırsatı bularak girişimcilik ve inovasyon konusunda verimli toplantılar düzenlediler. Antalya Teknokent ve Bilkent Cyberpark tarafından gerçekleşen CAP 2019 programında firmalar Silikon Vadisi'nde yer alan şirketlerle güçlü işbirliklerine adım attı. DHA

 

 

Editör: Haber Merkezi