ALTI Nokta Körler Derneği ve Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği üyelerini ağırlayan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, hayata geçirecekleri projelerde engelli bireylere pozitif ayrımcılık sağlayacaklarını söyledi.

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Altı Nokta Körler Derneği Antalya Şube Başkanı Cemalettin Çakar ve Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği Genel Sekreteri Mehmet Kahramanoğulları ve yönetimleri ağırladı. Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Çakar, Başkan Semih Esen'e hayırlı olsun dileklerini ileterek, sivil toplum kuruluşu olarak, belediyelerle birlikte ortak projelerde her zaman yer almaya hazır olduklarını söyledi.

Başkan Semih Esen, her bireyin birer engelli adayı olduğuna dikkat çekerek, ''Şehrin yapılaşmasında sizlere engel teşkil edecek tüm engelleri, sizlerin de fikirlerini alarak çözüm bulacağız. Sizlerin yaşadığınız onca sıkıntıya rağmen çok fazla şikayette bulunmadığınızı biliyorum. Engelli yurttaşlarımıza hizmet bir ayrıcalık değil zorunluluktur. Çünkü sizler de diğer vatandaşlar gibi vergilerini ödeyen insanlarsınız. O yüzden yapılacak tüm hizmetler sizlere lütuf değil, zorunluluktur. Bundan sonra yapacağımız projelerde mutlaka sizlerin de görüşünü alarak pozitif ayrımcılık yapacağız. Yeni yapılacak parklarımızda özellikle görme engellilere yönelik yürüyüş parkuru ve sesli kitap projesi yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği Genel Sekreteri Mehmet Kahramanoğulları, Başkan Semih Esen'e projelerinde engelli bireylere yönelik çalışmalar yapmasından dolayı teşekkür etti.DHA

 

 

Editör: Haber Merkezi