ANTALYA'da Kleopatra Koyu'na yönelik hazırlanan Tekirova Tabiat Parkı Gelişme Planı'nın iptaline ilişkin açılan davanın duruşması, Antalya 3. İdare Mahkemesi'nde yapıldı.

Kemer ilçesinde bulunan Kleopatra Koyu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce 30 Mayıs 2018'de yapılan ihaleyle 3 firmanın oluşturduğu ortaklığa, 29 yıllığına kiralandı. Antalya Barosu, Mimarlar Odası Antalya Şubesi ve Tekirova'da yaşayan bazı kişiler, ihalenin iptali için Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Dava dilekçesinde, Kleopatra Koyu'nu yapılaşmaya açan 6 Nisan 2018 onay tarihli Tekirova Tabiat Parkı Gelişim Planı'nın öncelikle yürütmesinin durdurulması, yargılama sonunda da iptal edilmesi talep edildi.

Antalya Bölge Adliye Mahkemesi'ndeki davanın duruşmasına Antalya Barosu ve Mimarlar Odası Antalya Şubesi avukatları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile davacı bölge sakinleri katıldı. Baro adına duruşmada konuşan avukat Tuncay Koç, söz konusu bölgenin son bakir kalmış alanlardan olduğunu ve yüzde 90'ının ormanla kaplı olduğunu belirtti. Alanda nesli tükenme tehlikesi altında bulunan çok sayıda hayvan türünün yaşadığına dikkati çeken Koç, bu nedenle koyda yapılaşmaya izin verilmemesi gerektiğini savundu.

Mimarlar Odası'nı temsilen duruşmaya katılan avukat Sevda Mesci ise alt ölçekli planlar yapılmadan ihaleye çıkılmış olmasının aykırı olduğunu öne sürdü. Planın iptal edilmesi gerektiğini iddia eden Mecsi, ihalenin iptali için de yargıya başvuracaklarını kaydetti. Mecsi, planda planlama ilkeleri açısından da aykırılıklar bulunduğunu iddia etti.

Mahkemenin kararını 1 ay içerisinde açıklayacağı belirtildi. DHA

 

Editör: Haber Merkezi