Serik Sanayi Sitesinde, elektrikler yer altına alınıyor. Çalışma kapsamında trafoların da güçlendirileceği belirtildi. 

 

Serik Sanayi Sitesine yapılacak olan toplam 5 Milyon TL'lik yatırım Serik protokolünü katılımı ile başladı. Yatırım çalışmalarının başlaması sebebiyle; Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Kozan, MHP Serik İlçe Başkanı Ahmet Ali Coşkun, Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Recep Savaş, Serik Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Bayar Savran, Serik ve Çevresi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Gülaydın, Serik Sanayi Kooperatifi Başkanı Hasan Tarhan, muhtarlar ve sanayi esnafı katıldı.

 

5 Milyon TL'lik yatırım kapsamında, sanayi sitesinin elektrik hattı tamamının yer altına alınacağı, yeni trafoların konulup, mevcut trafoların güçlendirileceği bildirildi. Ayrıca 7 Bin metre yüksek gerilim kablosu çekileceği ve verimliliği direğe göre 5 kat daha fazla olan 80 adet yeraltı baksı konulup, kesiti 240'lık, 8 Bin 045 metre olan daha sağlıklı kablolarla daha sorunsuz iletim altyapısı sağlanacağı ifade edildi. Aydınlatma için ise 214 yeni aydınlatma direği, 150 adet dağıtım kutusu ve 16 bin metre kablo çekileceği belirtildi.

 

Ak Parti Serik İlçe Başkanı Hasan Kozan yatırım ile ilgili olarak şunları söyledi; ''Esnafımız, ilçemize ve ülke ekonomimize sağladığı katma değerle ekonomimizin belkemiği. Ne yapsak, ne kadar çalışsak, katkıda bulunsak az. Esnafımızın ilerlemesi, gelişmesi sorunlarına çözüm bulunması noktasında her zaman esnafımızın yanındayız. Serik Sanayi Sitemizde, yüklenici firmaya yer teslimi yapılmasıyla, yaklaşık 5 Milyon TL'lik elektrik yatırımı başladı. Belediye Başkanımız, MHP İlçe Başkanımız, CK Elektrik Müdürümüz, Sanayi Kooperatifi, Esnaf Odası, Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanlarımız, Akçaalan ve Kürüş muhtarlarımız, yüklenici firma, esnaflarımız ve teşkilatımızla çalışmaları yerinde inceleyip değerlendirdik. Yatırımın Sanayi Sitemize ve esnafımıza kazandırılmasında; Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Hükümetimize, Dışişleri Bakanımıza, Milletvekillerimize özellikle Kemal Çelik vekilimize, Belediye Başkanımıza,  teşkilatımıza, katkıları için Oda ve kooperatif başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. İlçemize, Sanayi Sitemize hayırlı olsun, Bu vesile ile tüm esnaflarımıza hayırlı, bereketli ve bol kazançlı işler diliyoruz.

                                              

MHP Serik İlçe Başkanı Ahmet Ali Coşkun ise; ''Serik Belediye Başkanımız Sayın Enver Aputkan, Ak Parti İlçe Başkanımız Sayın Hasan Kozan, STK Başkanlarımız, Kürüş ve Akçaalan Muhtarlarımızla sanayi bölgesinde elektrik hatlarının yeraltına alınması, enerji gücünün iki katına çıkarılması çalışmalarını ve Yeni Mahalledeki sıcak asfalt çalışmasını yerinde inceledik. 5 Milyon TL. tutarında ki bu yatırımın Serik'imize hayırlı olmasını dilerim.'' dedi.

 

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi