TÜRKİYE'deki kuruluşlarla iş yapacak yabancı firmalar için güvenilir bir referans olan Fortune Dergisi, 2018 yılında gösterdikleri performans sonucu Türkiye'nin en büyük 500 şirketini belirledi. Antalya'nın sektörde dünya markası olan Antalya Kutu ve Oluklu Mukavva kuruluşu Ankutsan listeye ilk kez girdi ve 470'nci sırada yer aldı.

Bu yıl 12'ncisi gerçekleştirilen ve Türkiye'nin holdingler ve finans kuruluşları dışındaki sektörlerde devler ligini belirleyen 'Fortune 500 Türkiye' listesine net satışlarını, ihracatını, faiz ve vergi öncesi karını en fazla artıran kuruluşlar ile öz kaynak karlılığı en yüksek ve çalışan sayısı en fazla olan kuruluşlar girebiliyor.

Net satışları 500 milyon TL'yi aşan kuruluşların listeye girebildiği Fortune 500 Türkiye listesine, Ankutsan kendi öz kaynakları ile 2018 yılında 537 milyon 600 bin TL net satış hasılatı sağladı ve 470'inci sıradan girdi. Ankutsan, Fortune 500'ün sektörlere göre dağılımda kağıt ve kağıt ürünleri sektöründe Türkiye'nin en büyük 4 kuruluşundan biri oldu. DHA

Editör: Haber Merkezi