Solaklı Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği  tarafından bu yıl 11.'si düzenlenecek olan Beyşehir dumanlı yaylası Yörük Şöleni 20-21 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

Solaklı Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği  tarafından düzenlenen 11. Geleneksel yörük şöleni dumanlı yaylasında yapılacak. Türkiye'nin dört bir yanından gelen Yörükler ve vatandaşlar her yıl olduğu gibi bu yıl da, yörük örf ve adetlerini Dumanlı Yaylası'nda canlandıracak.

11. Yörük Şöleninde; sanatçı Neslihan Yılmaz Ören, Ozan Selahattin Kazanoğlu, Yağız Ozan ve yerel sanatçı Ramazan Altınkaya sahne alacak. Ayrıca folklor gösterisi de davetlilerin beğenisine sunulacak.

Solaklı Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği   Başkanı Selahattin Çolpak tüm halkımızı şölenimize davet ediyorum diyerek; ''Geleneğimizi yaşatmak için bu tür şölenlerimizi düzenliyoruz. Düzenlemeye de devam edeceğiz. Öz kültürümüzün bilinirliğini arttırmak, özellikle gençlerimize kültürün yaşayış biçimini gözler önüne sermeyi istiyoruz. Herkesi bu birlikteliğin içinde görmek istiyor,  tüm halkımızı şölenimize davet ediyoruz'' dedi. Haber: Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi