Yedisu Koleji yetkilileri, 2018-2019 LGS (Liselere Geçiş Sınavı) 91,6 yerleştirme oranı büyük bir başarıya imza atmanın sevincini yaşadıklarını söylediler.

Yedisu Koleji 2018-2019 LGS (Liselere Geçiş Sınavı) 91,6 yerleştirme oranı ile 2 Fen Lisesi ve çok sayıda Anadolu Liselerine öğrenci kazandırdıklarını bildirdiler. Yedisu Koleji Serik Kampüsü öğrencilerinden Göktuğ İlbey Can Göynük Fen Lisesine ve Mihrimahmine Afra Uçar, Havva-Sedat Avcıoğlu Fen Lisesine yerleşti.

 LGS'deki başarısıyla ilgili konuşan Yedisu Koleji Serik Kampüsü öğrencilerinden Göktuğ İlbey Can; ''Sınavlara hazırlanırken öğretmenlerimizin tavsiyelerini aynen uyguladık. Düzenli çalıştık ve sürekli eksiklerimizi tespit ederek ilerledik bunun yanında motivasyonumuzu sürekli yüksek tuttuk, okuldaki deneme sınavlarını ve yapılan ek hafta içi ve hafta sonu çalışmalarını takip ederek başarıya ulaştık ''dedi. Yedisu Koleji öğrencilerinden Mihrimahmine Afra Uçar da, öğretmenlerinden büyük destek aldığını, hazırlık kamplarının ve okulunda girdiği deneme sınavlarının sınava hazırlık sürecinde büyük katkısı olduğunu okulu tarafından hazırlanan sınava hazırlık programı dışında fazladan çalışmaya ihtiyaç duymadan bu başarılı sonuca ulaştığını söyledi.

 

''Başarısının Sırrı, Merkezi Sınavlara Hazırlık Sistemi''

Elde edilen başarının sırrının merkezi sınavlara hazırlık sistemi olduğunu belirten Yedisu Koleji yetkilileri şöyle konuştular; '' Okulumuzda uygulanan Merkezi Sınavlara Hazırlık Sistemi ile öğrenciler yıl boyu liseye geçiş sınavına yönelik deneme sınavlarına katılıyor. Deneme sınavlarıyla düzenli olarak hazırlık sınavına giren öğrencilerin eksikleri tespit edilerek, sonuca göre hemen etüt, dikkat ya da rehberlik çalışması yapılıyor. Yıl boyunca yapılan deneme sınavlarında öğrencilerin sorumlu olduğu kazanımlardan sorular sorularak öğrencinin konuyu tekrar edip etmediği, uzun süreli hafızaya yerleştirip yerleştirmediği, konular arasındaki sarmal geçiş becerisi kontrol ediliyor.''

Haber: Osman Türkçe

 

 

 

Editör: Haber Merkezi