Milli Eğitim Bakanlığı'nın 500 Bin TL'yi aşan ödeneği ile Serik'te birçok okulun bakım onarım, tadilat ve yenilemeleri yapıldı.

Serik'te yaklaşık 25 bin öğrencinin eğitim gördüğü okullarda yapılan çalışmalar ve hazırlıklarla eğitim yuvaları yeni eğitim öğretim sezonuna hazırlanıyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı'nın Serik'teki eğitim kurumlarında 2019 yaz döneminde yapılmakta olan tadilatlar için ayırdığı 500 Bin TL.'nin üzerindeki bakım onarım ödeneği kapsamında birçok okulda yapılan çalışmalarda sona yaklaşıldı. Bu kapsamda, 9 Mart İlkokulu'nda çatı yapımı, elektrik tesisat yenilenmesi, tuvalet ve lavaboları yenilenmesi yapıldı. Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde atölyelerin tadilatı yapıldı. Tekeli Ortaokulu'nda ise okul bahçesinde yeni tuvalet lavabo binası yapıldı. 16 adet tuvaletin olduğu yapıda şadırvan ve lavabolar da var. Belek Limak Ortaokulu'nda yine tuvalet lavabolarda yenileme yapıldı. Çıraklık ve Mesleki Eğitim Merkezinde de çatıda tadilat yapıldı. Serik Anadolu Lisesi Pansiyonunda gaz dönüşümü yapıldı. Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Pansiyonunda elektrik tesisatında, ıslak zeminde ve odalarda çeşitli tadilatlar yapıldı.

Bunların dışında ise birçok okulda hayırseverlerin, Serik Belediyesinin katkıları ve okul aile birliklerinin, okulların kendi imkanları ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonu ve desteğinde çeşitli bakım onarım ve tadilat yapıldı. Bu kapsamda da okulların boyama çalışmaları, çatıların tamiratları, lavabo ve tuvalet tamirat ve bakımları, bahçe bakımları bahçe duvarlarının bakımları, kapı pencere tadilatlar ve benzeri gibi birçok çalışma yapıldığı bildirildi.

1 Eylül'de Bütün Okullar Eğitim Öğretime Hazır Olacak

Serik Kaymakamı Haluk Şimşek ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdür İkram Ekiz bakım onarım ve tadilatları yapılan okulları zaman zaman ziyaret ederek inceleme ve denetlemelerde bulundular. 2019-2020 eğitim öğretim sezonu öncesinde yaz dönemi bakım onarım ve tadilatları konusunda bilgi aldığımız İlçe Milli Eğitim Müdür İkram Ekiz; ''Şu ana kadar bakım onarım ve tadilat ile ilgili birçok okulumuzda bakım onarım ve tadilat çalışmaları sona erdi. Okullarımız yeni döneme, yeni sezona hazırlandı. Geri kalan bazı okullarımızda ise bakım onarım çalışmaları sürüyor. Onların çalışmaları da içinde bulunduğumuz Ağustos ay sonu itibariyle bitecek. 1 Eylül 2019 tarihi itibariyle Serik'teki bütün okullarımız, eğitim kurumlarımız 2019-2020 eğitim öğretim sezonuna hazır olmuş olacaklar.'' Dedi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi