Dünya'da çok iyi tanınan Aspendos Antik Kenti Türkiye ve Antalya denince ilk akla gelen tarihi eserlerden birisi. Ancak Serik bu değerden tam anlamı ile yararlanamıyor.

Antalya Valiliğince 2019'da adı verilen Aspendos'u bu yıl dünyanın çeşitli ülkelerinden 150 bin kişi gezdi. Yılsonuna kadar bu sayının daha da artacağı belirtiliyor.  2000 bin yıllık bir tarihe tanıklık etmiş bulunan Aspendos Antik Kenti'nin Serik sınırları içinde olması büyük bir şans. Ancak bu muhteşem eseri ziyaret edenlerin Serik'i sadece bir geçiş yolu olarak kullanmaları da bir o kadar acı gerçek.

Serik olarak Aspendos Antik Kenti'nin ürettiği, kültürel, sanatsal, ekonomik ve tanıtım değerlerini ilçe ile birleştirmemiz şart. Bu 2000 bin yıllık eserin ortaya çıkardığı katma değerden Serik nasıl yararlanabilir sorusunu sormakta çok geç kaldık. 2019 yılının Aspendos yılı ilan edilmesi ile birlikte Serik kamuoyu olarak bu soruyu sormalı ve gerekli adımları atmalıyız.

Tarihi Aspendos Antik Kenti'nin ürettiği değerlerden Serik'in nasıl yararlanabileceği ile ilgili olarak; Serik Kaymakamlığı, Serik Belediye Başkanlığı, Serik Belediye Meclisi, siyasi partiler, Sivil Toplum Kuruluşları, Meslek Odaları ve kamuoyu birlikte bir çabaya girmeliler.

Aspendos Antik Kenti tarihin Serik'e muhteşem armağanlarında birisidir. İşte hep birlikte bu eşsiz hediyenin paketi açarak içindeki imkanları Serik'e ve gelecek nesillerimize aktarama zamanı geldi de geçiyor bile.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi