ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) üyeleri, düzenlenen ankette gelecek ekonomik verilerin olumsuzluğuna işaret ederek, Antalya ekonomisinin gelişimi için kredi faizlerinin düşürülmesini istedi.

ATSO'nun ağustos ayı olağan meclis toplantısında üyelere yönelik anket yapıldı. 12 sorunun yanıtlandığı ankette, 2019 yılında satışların önceki yıla göre değişim oranı sorusuna iş insanlarının yüzde 18'i biraz daha kötü, yüzde 17'si ise aynı yanıtını verdi. Alacak tahsilatı durumu sorusuna da iş insanlarının yüzde 40 olumsuz cevabını verirken, yüzde 10'u olumlu şıkkını işaretledi. İş insanlarının büyük bir bölümü, çalışan sayısının önceki yıla göre aynı oranda olduğunu kaydetti. '2020 yılında Türkiye ekonomisine ilişkin beklentiniz nedir?' sorusuna ise iş insanlarının yüzde 39'u olumsuz, yüzde 20'si çok olumsuz, yüzde 20'si aynı, yüzde 18'i olumlu, yüzde 1'i ise çok olumlu bulduğu yanıtını verdi.

 

DOLAR 6'Yİ GEÇECEK DİYENLERİN ORANI YÜKSEK

Türkiye ekonomisinin gelecek aylardaki en büyük riskini ise iş insanlarının yüzde 20'si enflasyon-girdi maliyetlerindeki artış, aynı oranda uluslararası ilişkilerdeki sorunlar, yüzde 19'una yakın bir bölümü de döviz kurundaki dalgalanma olarak gösterdi. Ankete katılanların yüzde 67'si yıl sonunda dolar kurunun 6 liranın üstüne çıkacağını düşünüyor. Antalya ekonomisine ilişkin soruya ise iş insanlarının 50'si, kredi faizlerinin düşürülmesiyle desteklenebileceğini kaydetti. DHA

 

 

Editör: Haber Merkezi