Tekeli İlkokulu öğrencileri, Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) sınavlarında başarılı sonuçlara imza attılar.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak açılan ve özel yetenekli çocuklar için eğitim veren BİLSEM'i Tekeli'den 12 öğrenci kazandı. 2018 - 2019 BİLSEM yazılı sınavının grup tarama Tekeli İlkokulu'ndan 167 kişi müracaat etti.  İlk aşamayı 57 öğrenci geçerken sonrasında yapılan bireysel değerlendirme sonunda 12 öğrenci BİLSEM'e girme hakkı kazandı.  BİLSEM'e gitme hakkı kazanan 12 öğrenci okul idaresi tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Okul Müdürü Adnan Keser emeği geçen herkese teşekkür ederken sınavı kazanan öğrencilere başarılarının devamını diledi.

İnci Öğretmenin Gurur Oldular

Tekeli İlköğretim okulunda görev yapan sınıf öğretmeni İnci Mert 4 yıl içerisinde 8 öğrencisine BİLSEM'i kazandırdı.

Kısa adı 'BİLSEM' olan Bilim ve Sanat Merkezleri Sınavı ilkokul çağındaki öğrencilerin zihinsel yeterlilikleri ve sanatsal yeteneklerini ortaya çıkarmayı sağlıyor. Bu aşamada öğrencilerine büyük emek veren sınıf öğretmeni İnci Mert 8 öğrencisinin BİLSEM'i kazanmasında büyük pay sahibi. İnci Mert bu özverisiyle Tekeli İlköğretim Okulunun bu alandaki başarısına da katkıyı koyan isim oldu.

Öğrencileriyle sadece sınıfta değil sınıf dışında da sürekli iletişim halinde olan, onları takip eden ve ilgilenen deneyimli öğretmen yılların birikimini başarılarla taçlandırıyor.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi