MANAVGAT Belediyesi ile Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu arasında kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarını önlemek amacıyla Acil Yardım Hattı İşbirliği protokolü imzalandı.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, kadına yönelik şiddeti önleme ve çocuk istismarlarına karşı bilgilendirme yapmak ve paylaşımda bulunmak amacıyla Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'i makamında ziyaret etti. Ziyarette Canan Güllü'nün yanı sıra CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar, Manavgat Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu Başkanı Av. Umut Çiftçi, belediye başkan yardımcıları Halis Akkaya, Mustafa Ceylan ve Semra Öztürk ile Özel Kalem Müdürü Hatice Sözen de yer aldı.

Canan Güllü, kadına yönelik şiddet konusunda bilgilendirme yapmak, belediyelerin sorumluluk almasını sağlamak amacıyla yerel yönetimlerle işbirliği yapma çalışmaları yürüttüklerini söyledi. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu olarak bir Acil Yardım Hattı kurduklarını anlatan Canan Güllü, bu hattın şiddet ve istismarı önleme konusunda oldukça etkili olduğunu dile getirdi. Güllü, bu protokolü öncelikle büyükşehir belediyeleriyle imzaladıklarını, ilçeler bazında ilk imzalayanın ise Manavgat olduğunu söyledi. Manavgat'ta belediyenin kadınlara yönelik çalışmalarını beğeniyle ve yakından takip ettiklerini dile getiren Canan Güllü, ancak yapılacak olan çalışmalarla daha da geliştirilebileceğini anlattı. Güllü, Manavgat Belediyesi olarak Acil Yardım Hattı duyurusunun afişlerle yapılmasını istedi. Canan Güllü, Başkan Şükrü Sözen'e Yerel Eşitlik Eylem Planı, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eylemi çalışmalarıyla ilgili bilgileri de aktardı. Canan Güllü, "Bu uzun soluklu bir yürüyüşün başlangıcıdır. Yürümeye başlayınca hız kesmemek gerekir" dedi.

Daha sonra Başkan Şükrü Sözen ile Canan Güllü arasında Acil Yardım Hattı işbirliği protokolü imzalandı. Protokolle bundan sonra Manavgat'taki mağdurların 0549 656 96 96 ve 0212 656 96 96 numaralı Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Acil Yardım Hattı'nı arayarak her türlü hukuki, psikolojik ve sosyal destekle danışmanlık hizmetlerini alabileceği açıklandı.

Belediye Başkanı Şükrü Sözen, belediye olarak bu konularda oldukça duyarlı olduklarını, ancak yetersiz kalabildiklerini dile getirdi. Şükrü Sözen, "Bu protokolü imzalamaktan büyük gurur duyduk. Belediye olarak her zaman kadınlara yönelik çalışmaları yapıyoruz. Ancak yetersiz kaldığımız olabiliyor. Bu imzaladığım en önemli birlikteliklerden bir tanesi bu oldu" diye konuştu. DHA

Editör: Haber Merkezi