Rehber öğretmen Gizem Savaş; ''Verimli ders çalışma, masa başında uzun zaman geçirmek değildir. Belirlenen bir amaç doğrultusunda planlı ve programlı çalışmaktır.''

Özel Serik Çözüm Akademi Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Gizem Savaş, öğrenciler için verimli çalışma teknikleri hakkında bilgi verdi. Okul bünyesinde rehberlik servisinin aktif ve düzenli çalışarak öğrencileri hayata ve sınavlara en iyi şekilde hazırladıklarını belirten Savaş, çok ders çalışmaktan ziyade etkili ve verimli ders çalışmanın öğrencinin başarısında daha önemli olduğunu söyledi.

Rehber öğretmen Gizem Savaş sözlerin şöyle sürdürdü; ''Verimli ders çalışma, masa başında uzun zaman geçirmek değildir. Belirlenen bir amaç doğrultusunda planlı ve programlı çalışmaktır. Düzenli ve verimli ders çalışma bir öğrenciyi başarıya götürecek en önemli faktörlerden biridir. Verimli ders çalışma öğrencilerin bireysel farklılıklarına, öğrenme yöntemlerine, dikkatlerine ve amaçlarına göre farklılık gösterir. Verimli çalışma yöntemleri hakkında tüm öğrencilerin bilgi sahibi olması için okulda çeşitli bilgilendirme seminerleri ve açıklamalar yaparak öğrencilerin zamanlarını en iyi şekilde kullanmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz.''

Gizem Savaş verimli çalışma yöntemlerinin neler olduğunu kısaca tüm öğrenciler için özetledi.

''1. Önce amaç belirlenmeli. Başarılı olabilmek için amacın açık ve net bir tanımının yapılmış olması ve kişinin buna inanması gerekir.

2. Hedeflerinize ulaşmak için günlük, haftalık ve dönemlik plan yapılmalı. Hangi konunun hangi tarihe kadar bitmesi gerektiğini önceden belirlenmeli. Yoksa son zamana kadar bırakılan konular öğrenciyi strese sokar ve verimi düşürür. Plan yapabilmek için ''nasıl'', ''ne zaman'' ve ''nerede çalışmalıyım?'' gibi sorulara cevap verilmeli.

3. Zaman etkili bir şekilde değerlendirilmeli.

4. Dikkat dağıtan tüm etmenler (cep telefonu, bilgisayar'...) ortadan kaldırılmalı.

5. Ders çalışmak için uygun çalışma ortamı oluşturulmalı.

6. Farklı kaynaklardan yararlanılmalı. Böylece öğrenilen bilgilerin pekişmesi kolaylaşır.

7. Bilgiyi unutmamak için her zaman tekrar yapılmalı.

8. Çalışma aralarında kısa molalar verilmeli. Verilen molalar hem bedenen hem de zihnen bir süre dinlenmenizi sağlar.''

Özel Serik Çözüm Akademi Rehber Öğretmeni Gizem Savaş 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında tüm öğrencilere başarılar dileyerek sözlerini bitirdi.

Haber: Osman Türkçe

 

 

 

Editör: Haber Merkezi