Gazetemiz Ayyıldız Toros'un 30 Eylül 2019 tarihli nüshasında, 'Serik Ne Diyor?' başlıklı bir haber-yorum manşetimiz yer almıştı. Konumuz ise 'Serik Organize Tarım Sanayii Bölgesi' idi.

Yorumumuzun girişinde şu cümleyi kullanmıştık; 'Serik Organize Tarım Sanayii Bölgesi' projesi ya da Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesi ile ilgili olarak Serik ne diyor? Ya da ne diyecek?  Eğer akılcı, bilimsel, birlikte ve beraberlik içeresinde davranmazsak; tıpkı ticaret odası, organize sanayi bölgeleri vb. gibi Serik'e uğramadan kaçan fırsatlara bir yenisini daha eklemiş oluruz.'

İşte bu yazımızdan tam 1 ay sonra yani Serik Kaymakamı Sayın Mehmet Kurdoğlu'nun talimatı ile ve onun başkanlığında Serik OSB ile ilgili ilk adım atılarak bir toplantı yapıldı. Gazetemizin bugünkü manşetinde okuduğunuz bu toplantı ile ilgili haber Serik'in geleceği açısında bize göre çok umu verici.

Kurulduğu il ve ilçelerin gelişmesinde büyük pay sahibi olan OSB'ler neredeyse tüm kenti ve yaşayanları etkileyen bir kuruluş. Serik'e kurulacak bir OSB tarım üreticilerinden, esnafları, iş dünyasına, eğitimine; kısacası ekonomik, sosyo-kültürel vb. her alan olumlu katkısı olacak bir girişim.

Ayyıldız Toros'un 30 Eylül 2019 tarihli manşetinde gündeme getirdiğimiz Serik OSB ile ilk adımı atan başta Serik Kaymakamı Sayın Mehmet Kurdoğlu'na, Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan'a, toplantıya katılan tüm Serik'i yönetenlere çok teşekkür ediyoruz.

Serik OSB için atılan bu ilk adıma bundan sonra tüm Serik kamuoyunun, tüm siyasi partilerin, Sivil toplum kuruluşlarının sahip çıkması gerektiğini düşünüyoruz.

Biz bunda sonra da gündem getirdiğimiz bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bir kez daha Serik OSB'nin Serik'in geleceği için çok önemli bir proje olduğunun altını çizerek tüm Serik'i ve tüm siyasileri desteğe ve konuyu neticelendirmek için çalışmalara katılmaya davet ediyoruz.

Haber: Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi