AKDENİZ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Organ Bağışı Haftası dolayısıyla Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Sosyal Yardımlaşma Derneği (AKBÖHONDER) üyelerini makamında kabul etti.

AKBÖHONDER Başkanı Mehmet Şahan ve dernek üyelerinin bulunduğu ziyarette Rektör Ünal, organ bağışının önemine dikkat çekerek, organ nakli bekleyenlerin her zaman yanlarında olduğunu söyledi. Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaygın sağlık sorunlarından biri olan organ yetmezliğinde hastanın sağlığına kavuşmasının tek yolunun organ bağışı olduğunu söyleyen Rektör Ünal, her bağışın yeni bir hayat olduğunu, bu sebeple herkesin çok daha duyarlı olması gerektiğini ifade etti. Kendisinin de kornea nakli yaptığını söyleyen Rektör Ünal, kalp veya diğer organlar gibi hayati bir nakil olmamakla birlikte yaşam kalitesini yükseltmede önemli bir nakil olduğunu belirtti.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin de organ nakli konusunda bir marka haline geldiğini ifade eden Rektör Ünal, ''Organ nakli faaliyetleri için yeterli altyapımız, deneyimli nakil ekibimiz ile organ naklini yıllardır başarılı bir şekilde yürütüyoruz. Ancak organ naklinin sürdürülebilmesi için ekip ve altyapı tek başına yeterli değil. Bu konudaki en önemli unsur duyarlı vatandaşlarımızın yapacağı organ bağışıdır. Bu noktada hepimizin bir gün organ bağışına ihtiyacı olabileceğini düşünüp o hassasiyetle hareket etmemiz gerekiyor. Tüm vatandaşlarımızı bu konuda daha hassas ve duyarlı olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

AKBÖHONDER Başkanı Mehmet Şahan'ın organ bağışındaki çalışmalara çok önem verdiğini ve yıllardır bu alanda uğraştığına değinen Rektör Ünal, Organ Nakli Haftası boyunca bilinçlendirme ve farkındalık ortaya konulması için çaba gösterecek dernek üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.  DHA

 

 

Editör: Haber Merkezi