Gedik Ortaokulu öğrencileri 3-9 Kasım Organ Bağışı haftası nedeniyle hafta boyunca çeşitli etkinlikler yaptılar.

Organ bağışının önemi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Okul Rehberlik Servisi tarafından hazırlanan etkinlikte Serik Diyaliz Merkezi ziyaret edildi. Ayrıca yakın zamanda trafik kazasında çocuklarını kaybeden ancak çocuklarının organlarını bağışlayarak başka yaşamlara umut olan Emine Çoraman da öğrenciler tarafından ziyaret edildi.

Diyaliz Merkezi gezisinde öğrencilere organ bağış süreci ve organ bağışının önemi hakkında bilgi verildi. Gedik Ortaokulu Öğrencileri ve öğretmenleri diyaliz merkezinde tedavi gören hastalarla tedavileri hakkında sohbet ettiler. Cuma günü ise okul rehber öğretmeni Sevgican Ünsal rehberliğinde, 8. sınıf öğrencileri, çocuklarının organlarını bağışlayan Emine Çoraman'ı ziyaret ettiler. Öğrenciler, Emine Çoraman'a çocukları adına yaptıkları "Geleceğe nefes" projesi fidan bağışı sertifikasını hediye ettiler.

Okul Müdürü Özay Ala etkinlikler ile ilgili olarak şu bilgileri verdi; ''Eğitimin sadece okuldaki derslerle sınırlı olmadığını bu tür sosyal etkinliklerle çocuklarımızın eğitimine pozitif etki katmaktadır. Unutmamalıyız ki hepimiz bir gün yardıma ihtiyaç duyabiliriz bu yüzden herkes bu tür sosyal sorumluluk projelerine katılım sağlamadır. Projeyi hazırlayan rehber öğretmenimiz Sevgican Ünsal ve görev alan öğrencilerimize teşekkür ederim.''

Haber: Osman Türkçe

 

 

Editör: Haber Merkezi