Antalya Özgecan Aslan Gençlik Merkezi'nde üretilen yüz koruyucu siperlik maskeler zabıta ve berberlere dağıtıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Merkezlerindeki görevli gençlik liderleri, antrenörler, personeller ve gönüllüler tarafından üretilen yüz koruyucu siperlik maskeler Serik Belediyesi Zabıta personeline, temas riski en fazla olan meslek grubu olan berberler/kuaförlere de Serik Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mevlüt Özen ile Gençlik Lideri tarafından teslim edildi.

Antalya'da üretim yeri olarak belirlenen Özgecan Aslan Gençlik Merkezi'nde üretilen yüz koruyucu siperlik maskeler Serik Gençlik ve Spor İlçe Müdürü/Gençlik Merkezi Müdürü Mevlüt Özen ile Gençlik Lideri tarafından, Serik Belediyesi Zabıta çalışanlarına iletilmek üzere Zabıta Müdürü Sinan Kök'e, İlçede bulunan berberler ve kuaförlere ulaştırılmak üzere de Serik Esnaf Odası Başkanı Recep Savaş' a teslim edildi.

Serik Gençlik ve Spor İlçe Müdürü/ Gençlik Merkezi Müdürü Mevlüt Özen yaptığı açıklamada; Devletin salgının yayılma hızının önüne geçilmesi noktasında tüm kurumlarıyla her konuda maddi-manevi seferber oldu. Bu hususta Gençlik ve Spor Müdürlüklerine bağlı personelleri ile Serik Gençlik Merkezi olarak bizler de üzerimize düşen görevi yaptık. İlçemizde son olarak teslim ettiğimiz siperlik maskelerle birlikte 1000 adet yüz koruyucu siperlik maskeleri ücretsiz olarak dağıtmış oluyoruz.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri, Gençlik Merkezi personelleri ve üyeleri tarafından üretilen yüz koruyucu siperlik maskeleri daha önce Serik'teki ilgili resmi kurumlara teslim ettiklerini şimdi de ilçemizde risk grubunda görev yapan Zabıta personeli ile berber esnafına sembolik olarak siperlik maske dağıtımı yaptıklarını diğer berber esnaflarımıza da dağıtılmak üzere de Esnaf Odasına teslim ettiklerini ifade eden Özen; "Bu salgın sadece ilçemiz, ilimiz, ülkemiz değil, tüm dünyanın mücadele ettiği bir salgındır. Bu mücadelede toplumumuzun her bir ferdine büyük görevler düşüyor. Hepimiz üzerimize düşen görevi yaparsak, bu salgını en kısa sürede kontrol altına alır, bu sıkıntılı günlerden çok kısa sürede kurtuluruz. Herkesi kurallara ve yapılan uyarılara uymaya, ayrıca evde kalıp izole kurallarını uygulamaya, maske takmaya davet ediyoruz. Koruyucu Siperlik üretiminde emeği geçen tüm Gençlik Merkezi görevlilerimize, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörlerimize, personellerimize teşekkür ediyorum.” Dedi

Serik ilçesinde Serik Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Serik Gençlik Merkezi tarafından yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında çok yoğun bir şekilde çalışan sağlık görevlilerine, Kaymakamlık İlçe Vefa Destek Grubuna, güvenlik güçlerine ve basın mensuplarına daha önce yüz koruyucu siperlik dağıtımı yapılmıştı.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi