Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları kendi elektriğini kendisi üretmek için doğa dostu enerji yatırımı yaptı.

GES (Güneş enerji sistemi) yatırımı ile kendi elektriğini yeşil enerji yatırımı ile üretmeye karar veren Yükseliş Eğitim Kurumları projesini tamamladı. Yapılan yatırım ile artık Yükseliş doğa dostu olarak kendi elektriğini üretecek.

Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları yetkilileri konu ile ilgili olarak şu bilgiyi verdiler; “Her dönem olduğu gibi 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında da dolu dolu bir programla çocuklarımızı geleceğe hazırlamaya devam ediyoruz. Anaokulu, ilkokul, ortaokul, Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi’nden oluşan Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumlarının her bölümünde hedef en iyisi olmak ve önce ilçemizi sonra ilimizi en iyi şekilde temsil etmek adına temiz çevre temiz toplum projesi ile elektriğimizi kendimiz üretmeye karar verdik.”

“Doğrudan Yatırımlar Kadar Önemli”

Yapılan yatırımın önemini hem eğitim hem çevre hem de toplumsal etkileri açısından anlatan Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları Başkanı Necmettin Çalık şunları söyledi; “İnsan ve doğa dostu enerji kaynaklarının yaygınlaşması lazım. Herkes enerji tasarrufunun önemi, kaynakların verimli kullanılması gerektiği, temiz ya da yeşil enerjiye geçilmesinin yararları konusunda hem fikir. Öncelikle yarının insanlarının yenilenebilir enerji kaynaklarını daha iyi tanıması, anlaması ve kullanması konusunda eğitilmesinin doğrudan yatırımlar kadar önemli olduğunu düşünüyoruz.”

“İnsana ve Doğaya Dost Bir Davranış…”

“Öğrencilerimize İngilizce, Matematik, Fen gibi dersleri çok iyi öğretiyoruz, onlara spor ve sanat alanında çok iyi imkânlar ve fırsatlar sunuyoruz. Onlar da girdikleri sınavlardan, katıldıkları yarışma ve müsabakalardan çok iyi sonuçlar elde ediyorlar. Ancak, tüm bu akademik başarı ve becerilerden de önemlisi onlara şöyle bir anlayış kazandırmak istiyoruz. İnsanlar, her türlü ilişkilerinde, üretim ve tüketim davranışlarında insana ve doğaya dost bir davranış içinde olmalıdırlar. Öğrencilerimize bu tutum ve davranışları kazandırabilmek için her türlü eğitsel faaliyetin yanı sıra onlara sunduğumuz yaşam alanlarında da bu anlayışın, bu felsefenin yansımalarını görmelerini, fark etmelerini sağlamaya çalışıyoruz.”

“Projenin En Büyük Kazanımı…”

“Biz okulumuzda her şeyden önce öğrencilerimize temiz, yeşil enerji ile ihtiyacını karşılayan bir okulda okuma şansı vermiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu okulun öğrencileri burada kullanılan teknolojileri görüp tanıyacaklar, yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji kaynaklarının kullanımı hakkında bilinçlenecekler ve yarın kendi yaşantılarında, iş hayatlarında hatta kendi evleri ve işyerlerinde bunları kullanıyor olacaklar. Bu projenin en büyük kazanımı da bu olacak.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi