Serik’te 1.100 TL'lik nakdi yardım ihtiyaç sahibi olan 2 bin 768 aileye ödenmeye başlandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından Tam Kapanmada Sosyal Yardım Programı kapsamında Bin 100 TL tutarındaki nakdi yardımın ihtiyaç sahiplerine, konutlarında teslim edilmeye başlandığının bildirilmesi üzerine Antalya’nın Serik ilçesinde de Bin 100 TL'lik nakdi yardım ihtiyaç sahiplerine ödenmeye başlandı.

Serik ilçesinde PTT üzerinden yapılan ödemeler için Serik PTT Müdürlüğünce kurulan PTT çalışanları, Polis ve bekçilerden oluşan 7 ekip, mahalle muhtarları ile birlikte ihtiyaç sahiplerinin konutlarına gidilmek sureti ile ödemeler yapılırken, öte yandan bazı vatandaşlarda yardımı alabilmek için PTT önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Edinilen bilgiye göre Bakanlık tarafından doğrudan isme çıkarılan ödemeler için Serik ilçesinde yardımların dağıtımına 5 Mayıs tarihinde başlandığı, şu ana kadar 2 bine yakın aileye yardımın ulaştırıldığı bu hafta içerisinde Serik’te toplam 2 bin 768 aileye ulaşılarak ödemelerin tamamlanacağı öğrenildi.

Tam Kapanma Sosyal Yardım programı ödemeleri salgın nedeniyle dönemsel ihtiyaç sahibi olduğu değerlendirilen hanelere yönelik ve herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın yapılıyor. Yardım Programı hak sahipliği durumunu ise e-Devlet kapısı üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının "Sosyal Yardım Sorgula" başlıklı bölümden kontrol edilebiliyor.

Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi