Antalya Gazeteciler Cemiyetinin (AGC), ''2009 Yılı Antalya Basın Ödülleri ve Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması'' sonuçları açıklandı. Yarışmada Anadolu Ajansı (AA) muhabirleri de 2 ödül kazandı.

AGC Başkanı Mevlüt Yeni, cemiyet binasında düzenlediği basın toplantısında, jüri üyeleriyle birlikte, basın ödülleri ve fotoğraf yarışması sonuçlarını açıkladı.

Yarışmanın 25 yıldan bu yana büyük titizlik ve kararlılıkla sürdürüldüğünü belirten Yeni, basın emekçilerinin yarışmada bir yıllık emeklerini değerlendirme fırsatı bulduklarını söyledi. Gazetecilik mesleğinin Antalya'da daha iyi şartlarda yerine getirilmesi için çalışmalar yaptıklarını anlatan Yeni, basın mensuplarının da kendilerini yetiştirmeleri için eğitim çalışmalarına önem verdiklerini söyledi.

Bu yıl yarışmada ilk kez kategorilerde kısıtlamaya gidildiğini de belirten Yeni, her kategoride bir kişiye ödül verildiğini belirtti. İki yıldan bu yana jüri üyelerinin Ankara ve İstanbul basınının duayenlerinden oluştuğunu vurgulayan Mevlüt Yeni, Basın Ödülleri Yarışması jürisinin Akşam Gazetesi Yazı işleri Müdürü Cengiz Kahraman, Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Şaban Arslan, Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Başkanı Yusuf Gürsoy, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Genel Başkanı Rıza Özel, KANAL T TV Haber Müdürü Mevlüt Yüksel'den oluştuğunu hatırlattı.

 Mevlüt Yeni, Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması'nda ise Antalya Gazeteciler Cemiyeti üyesi Kenan Değer, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Cengiz Çiçek, Hürriyet Gazetesi Emekli Foto Muhabiri Sökmen Baykara, TFMD Başkanı Rıza Özel, Antalya Fotoğraf Sanatçıları Derneği (ANFAD) Başkanı Uluç Ceylani'nin jüri üyeleri olduğunu söyledi. Yeni, bu yıl ilk kez, ''Yılın İnternet Gazetecisi'' kategorisinin yarışmaya konulduğunu belirtti.

    

Ödüller    

Açıklanan sonuçlara göre, 2009 Yılı Antalya Basın Ödülleri'ni kazanan gazeteciler ile eserleri şöyle:

Haber Dalı: ''Bu çocuklar ne olacak'' - Doğan Haber Ajansı (DHA) Muhabiri Salim Uzun

Araştırma Dalı: ''Rhodiapolis halkının yüksek vergi şikayeti'' - AA Kumluca Yurt Muhabiri Mehmet Çakmak

Güncel Yazı Dalı: ''Peşkeşin adı gelişim oldu'' - Hürriyet Gazetesi'nden Salih Uçar

Yılın Televizyoncusu Dalı: ''İhalede psikolojik savaş'' - ART Televizyonu'ndan Polat Yılmaz

Program Dalı: ''Başvuru'' adlı programıyla ART Televizyonu'ndan Murat Tarhangil

Yılın Radyocusu: ''Türkülere gönül verenler-Özay Gönlüm'ün hayatı'' - Radyo Martı'dan Murat Doğan

Sayfa Düzeni Dalı: Antalya Gündem Gazetesi'nden Sıla Cengiz

Yılın İnternet Gazetesi Dalı: www.antalyaburada.com sitesi yöneticisi Murat Seyirci

Jüri Özel Ödülleri: ''Dalgın Seçmen'' rumuzlu haberi ile TRT Demre Muhabiri Ahmet Acar ile ''Hastane önünde can pazarı'' rumuzlu haberiyle VTV Kameramanı İbrahim Davran

Nuri Dağtekin Özel Ödülü: Antalya ve Anadolu basınının gelişmesine yönelik yaptığı televizyon programları ve katıldığı eğitim faaliyetleri sebebiyle gazeteci-televizyoncu Tayfun Talipoğlu

Yarışmada, ekonomi, spor haberi ve inceleme dallarında ise ödüle değer eser bulunmadı.

    

Fotoğraf Ödülleri    

Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması'nda ödül kazanan ve eserleri sergilenmeye layık bulunan gazeteciler ve eserleri de şöyle:

Haber Fotoğrafı: ''Cinnet'' - DHA'dan Erol Akkır

Yılın Turizm Fotoğrafı: ''Dünyaya ters bakış'' - Doğan Haber Ajansı'ndan İbrahim Laleli

Yılın Çevre Fotoğrafı: ''Her zaman en önde'' - Zaman Gazetesi'nden Fatih Yılmaz,

Yılın Sanat Fotoğrafı: ''Ve perde'' - AA'dan Okan Özer

Jüri, AA'dan Hüseyin Kanber'in ''Bulutlar'', AA Gazipaşa Yurt Muhabiri Cemil Şahin'in ''Yansımalar'' AA Kumluca Yurt Muhabiri Mehmet Çakmak'ın ''Güneşe Yolculuk'' ve ''Ha Gayret'', AA foto muhabiri Okan Özer'in, ''Çamur Keyfi'' rumuzlu eserlerini de sergilenmeye değer eser olarak belirledi.

Jüri, DHA muhabirleri İbrahim Laleli'nin ''Yürek dayanmaz'', ''Doğanın tanıkları'' ve 'Bahar tangosu'', Süleyman Ekin'in ''Asansördeki çığlık'', Soner Kocaer'in ''Babanın feryadı'', Hamit Seçil'in ''Yetiş hakem boğuluyorum'' fotoğrafları ile Zaman Gazetesi'nden Özkan Mayda'nın ''Bulamadım ağabey'' ve VTV'den Ali Buldu'nun ''Ekmeğe kanat çırpmak'' rumuzlu fotoğraflarını sergilenmeye değer buldu.

Yarışmada, spor dalında ise ödüle değer eser bulunmadı.

Ödüller mayısta düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

Editör: Haber Merkezi