2019’u geride bırakmaya çeyrek ay kala ısınmaya başlayan Serik siyaseti Torosların karlarını eritebilecek bir sıcaklığa doğru evrilecek mi? Partilerin ilçe kongreleri acaba 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ve sonrasında yaşananlardan etkilenecek mi?

Hasan Yıldırım’ın Ak Parti’de başkanlığı atanması sonrasında Ak Parti’de şu anda merak edilen sadece yönetime hangi isimlerin gireceği konuşuluyor. Şu anda siyaset gündeminin merak edilen ana konuları CHP’de kimin başkan olacağı, İyi Parti kongresinde kimlerin aday olacağı ve yeni kurulan Gelecek Partisi’nin Serik ilçe başkanlığına kimin geleceği.

CHP’de 4 aday kongrede başkanlık için çalışmalarını sürdürüyor. Mevcut ilçe başkanlığı görevini yürüten Yusuf Etli, yerel seçimlerde Antalya İl Başkanlığı tarafından Serik koordinatörü olarak görevlendirilen eski Antalya İl Yöneticilerinden Yusuf Dinç, CHP Serik eski ilçe başkanlarında İbrahim Demir ve emekli veteriner hekim Nail Kuş 12 Ocak Pazar günü CHP’nin Serik bayrağını devralmak için yarışacaklar. Ancak bu 4 adayın seçime doğru azalabileceği ya da artabileceği de konuşuluyor.

2020 yılı Şubat ayında sonraki süreçte yapılacak olan İYİ Parti Serik Kongresi için ise mevcut başkan Kadir Bodur, ‘İlçe başkanlığına aday olacak mısınız? sorumuza; ‘Arkadaşlarımızla ve partililerimizle yapacağımız istişarelerden sonra kararımızı vereceğiz’ dedi. Tabii şu andaki kulislere göre İYİ Parti’de başka adayların da çalışma yaptıkları ve kongrede aday olacakları belirtiliyor.

Eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ve arkadaşları tarafından yeni kurulan Gelecek Partisi ise şu anda gündemde en çok konuşulan konulardan birisi. Tabii ki yeni parti ile ilgili Serik’te merak edilen Gelecek Partisi’nin Serik İlçe Başkanlığının kimin üstleneceği ve kimlerin yönetim kadrosunda bulunacağı.

Herhangi bir takvim açıklanmayan MHP’de ise şu anda sular durgun gözüküyor. Tabii ki yerel seçimler ve sonrasında MHP’nin başarı ile yerel seçimlerden çıktığı yorumları ve yükselen grafiği Serik’te MHP ilçe başkanlığı için iştah kabartan bir durum olduğu da kulislerde konuşuluyor.

Köşemizin girişinde, ‘Partilerin ilçe kongrelerinde acaba 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ve sonrasında yaşananlardan etkilenecek mi?’ sorusunu sormuştuk. Serik siyaset kulislerinde kaynayan ve pişmesi beklenen söylentilere bakılırsa partilerin kongre süreçleri ile 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ve sonrasının oldukça iç içe girmiş girift ilişkileri olacağı belirtiliyor.

Neyse biz önce Toroslara yağan karları bekleyelim… Hele bir karlar yağsın, kısa süre sonra sonuçlarını da görmeye başlarız…

Editör: Haber Merkezi