Bugün gazetemizin manşetinde okuduğunuz üzere; Antalya Büyükşehir Belediyesi, Serik Kongre ve Kültür Merkezi Projesi’nde çalışmalara başladığını bildirdi. Bu Serik adına oldukça güzel bir gelişme. Öncelikle bu kararı aldığı için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür ediyoruz.

Çünkü Serik Kongre ve Kültür Merkezi Projesi çok uzun yıllardır Serik’in özlemle beklediği projelerden birisiydi. 22 Şubat 2019 tarihinde temeli atılan ve inşaatına başlanan Serik Kongre ve Kültür Merkezi'nin inşaatını yapan şirkete Mayıs ayında Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen bir yazı ile projenin ikinci bir talimata kadar durdurulması istenmişti. O günden sonra ise biz konunun takipçisi olmuştuk. 12 Haziran 2019 tarihinde ise ‘Serik Cevap Bekliyor’ başlıklıköşe yazımızda konuyu dile getirerek; ‘Şimdi son 2-3 haftadır akıllarda birçok soru dolaşıyor. Acaba Serik Kültür Merkezi projesi tamamen iptal mi olacak? Acaba Serik Kültür Merkezi inşaatı devam edecek mi? Acaba Serik Kültür Merkezi ile ilgili plan değişikliği mi olacak? Yoksa şirket mi değişecek? Başkan Böcek ne yapacak? Millet İttifakını oluşturan CHP ve İYİ Parti Serik yönetimleri; Belediye Meclis Üyeleri ne düşünüyor ve ne yapacaklar?’ şeklinde giriş yapmış ve Serik gündemine taşımıştık.

Serik Sahip Çıktı

Serik kamuoyu da konuya ciddiyetle sahip çıkarak o günden sonra çeşitli girişimlerde bulunmuştu. Birçok kişi Başkan Böcek’e konuyu iletmeye çalıştığını bize bildirmişti. Siyasiler ve Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşlar konuya sahip çıkmıştı. Serik Doğru Yol Partisi eski İlçe Başkanlarından Avukat Rasim Demirkan bizi bizzat telefonla arayarak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e konuyu anlattığını ve bu projenin devam etmesinin Serik için önemini vurguladığını söylemişti.

CHP’li Serik Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ali Karacan da Antalya Büyükşehir Belediyesi nezdinde konuyu takip edeceğini belirtmişti. Millet İttifakı Meclis Grup Sözcüsü Karacan bir önceki meclis toplantısında da, Serik Kongre ve Kültür Merkezi Projesi’nin devam edeceğini açıklamıştı.

Biz bir kez daha projeye sahip çıkan tüm Serikli vatandaşlarımıza ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür ediyor Serik kültür merkezi inşaatının bir an önce bitmesini temenni ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi