2019’da gündeme getirdiğimiz ve oldukça güzel bir çalışma ile yola koyulan Serik OSB’ye Serik destek olmalı. Başka ilçeler ata binip nehirleri, denizleri geçerken; maalesef biz hala yerimizde sağ sola bakarak ne tarafa gidelim tartışması içinde vakit kaybediyoruz gibi bir durum içerisindeyiz.

Geçtiğimiz yıl Serik Organize Sanayi Bölgesi projesi ile ilgili olarak Serik Kaymakamlığı başkanlığında Serik Belediyesi, ilgili daireler ve STK’lar ile birlikte süreç başlamış ve yer arayışına geçilmişti.Serik Kaymakamlığı başkanlığında İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından sekretaryası yürütülen projeye Serik kamuoyundan da güçlü bir destek vardı. Edindiğimiz bilgilere göre Serik OSB için çok uygun Serik’in kuzey bölümünde bir yer bulunmuştu. Ancak yerin SİT alanı çıkması sebebiyle yeni bir arayışa girildi.

Bize göre bu konuda çalışma yürütenlere tüm siyasi partiler ve ilgili sivil toplum kuruluşları ile Serik kamuoyunun güçlü desteği artarak sürmeli. Çünkü OSB’ler bir şehrin lokomotifi olma özelliğinde projeler. Bugün OSB’lere sahip olan ilçeler diğer ilçeler göre çok öne çıkabilen kentler özelliğini taşıyorlar. Türkiye’de şu anda mevcut olarak 313 OSB var. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde ise 64 OSB projesinin hayat geçirilmesi planlanıyor. İşte Serik ne yapıp ne edip bu 64 OSB projesinden birisini almalı.

Biz neden geçen yıldan bu yana bu projenin üstünde duruyoruz? Çünkü Serik günlük siyasi çekişmeler, kısa vadeli hesaplar, kısır çekişmeler, sosyal medya dedikoduları vb. gibi olgularla uğraşırken ileriye adım atamıyor. Başka ilçeler ata binip nehirleri, denizleri geçerken biz hala yerimizde sağ sola bakarak ne tarafa gidelim tartışması içinde vakit kaybediyoruz gibi bir durum içerisindeyiz.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi