ANTALYA İl Umumi İl Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs salgınından korunmak ve yayılmasını engellemek için 29 Mart 2020 tarihli yeni kararına göre, plakasının son hanesi tek ve çift rakamı olan ticari taksiler sırayla günlük olarak trafiğe çıkabilecekler.

İçişleri Bakanlığı'nın 'Koronavirüs Tedbirleri/Taksilerin Trafiğe Çıkışları' konulu kararı kapsamında İl Umumi İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından, alınan yeni kararla ticari taksilerin trafiğe çıkışıyla ilgili sınırlama getirildi. 30 Mart 2020 Pazartesi günü saat 00.01'den itibaren Antalya'da kayıtlı ticari taksilerin trafiğe çıkışlarında araç plakalarının son hanesine göre sınırlamaya gidilmesi kararlaştırıldı. Buna göre, uygulamanın birinci günü olan 30 Mart 2020 Pazartesi saat 00.01'den saat 24.00'e kadar plakasının son rakamı tek olan ticari taksiler, belirtilen saatten sonra plakasının son rakamı çift olan ticari taksiler trafiğe çıkabilecek. Belirlenen bu sistem, takip eden günler için ardışık olarak devam ettirilecek.

Kararda, tüm Dünya'yı etkisi altına alan Koronavirüs salgınının en temel özelliğinin fiziksel temas, hava yolu vb. yollarla çok hızlı bulaşması ve enfekte insan sayısının çok hızlı artması olduğu, bu salgının yayılmasının engellenmesinin en etkili yolunun ise sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu mutlak şekilde sağlamak olduğu vurgulandı. Aksi hallerde virüsün yayılımının hızlanarak vaka sayısı ve tedavi gereksiniminin artacağına işaret edildi. DHA

Editör: Haber Merkezi