Serik Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubu vatandaşların ihtiyaçlarını gideriyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle ikamet kısıtlamasına gidilen 65 yaş ve üzeri yaşlardaki vatandaşlar ile kronik rahatsızlıkları bulunan vatandaşlara yönelik yapılacak destek çalışmaları için kurulan Serik Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarını sürdürüyor.

Serik Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubu konu ile ilgili olarak şu bilgileri verdi; “Koronavirüs ( Covit 19 ) salgını nedeniyle 21.03.2020 tarih ve 5762 sayılı genelge ile ikamet kısıtlamasına gidilen 65 yaş ve üzeri yaşlardaki vatandaşlarımız ile kronik rahatsızlıkları bulunan vatandaşlarımıza yönelik yapılacak destek çalışmaları için ilçemizde Kaymakam Mehmet Kurdoğlu Başkanlığında Belediye Başkanı Enver Aputkan, Emniyet Müdürü Ömer Zafer Karaaslan, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Ayhan Aktürk, Yazı İşleri Müdürü Melahat Gez, Müftü İbrahim Keser, Sağlık Müdürü Dr. Ramazan Irmak, Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, Gençlik ve Spor Müdürü Mevlüt Özen, Tarım Müdür Vekili Murat Bankoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Soner Kahya, Esnaf Odası Başkanı Recep Savaş, Hasta Yaşlı ve Yardım Derneği Başkanı Suat Köksal’dan oluşan "Serik İlçe Vefa Sosyal Destek Grubu" kurulmuştur.

Serik İlçesi Sosyal Vefa Destek Grubunun sekretarya işlemleri Serik Kaymakamlığı İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. Emniyet ve Jandarma birimlerimiz önemli görev üstlenmiş olup, 112, 155 ve 156 numaralı telefon hatlarına gelen ihbarları değerlendirerek ilgili birimlere aktarmaktadırlar. Bunun yanında gezici ekipler yaşlılarımızın alışveriş ihtiyacını karşılamaktadırlar. Günlük ortalama 40-50 adet çağrıya cevap verilmektedir. Ekonomik sıkıntı içeresinde olan yaşlılarımıza da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından gıda yardımı yapılmaktadır. Bununla İlgili de Müftülük, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Vakıf personelinden oluşan ekiplerimiz görev yapmaktadır. Vakıf tarafından halihazırda yürütülmekte olan ‘Yalnız Değilsiniz Yanınızdayız Sosyal Hizmet Projesi’ kapsamında da tek başına yaşayan ve 50 haneden oluşan yaşlı ve hastalarımızın temizlik ve kişisel bakımları sağlanmaktaydı. Buna ilaveten onlara da gıda yardımı yapılmaktadır.

65 yaş ve üzeri yaşlardaki vatandaşlarımız ile kronik rahatsızlıkları bulunan vatandaşlarımızdan maaşlarını alacak durumda olmayanlar 112-155-156 nolu hatları arayarak sorunlarını iletebilirler. Vatandaşlarımızdan ricamız her türlü özveri ve fedakarlığı göstererek çalışmalarını sürdürmekte olan Serik Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubuna lüzumsuz talepler iletmemeleri ve grubun çalışmalarını destekleyici yönde hareket etmeleridir.”

Başvuruya Gerek Yok

Serik Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri ise ihtiyaç sahibi 2 milyon aileye verilecek olan 1000’er TL.’lik yardım ile ilgili olarak vatandaşların vakfa başvuru yapmalarına gerek olmadığını bildirdi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri yaptıkları bilgilendirmede şu ifadelere yer verdiler; “Vatandaşlarımızda korona virüs salgını nedeniyle ekonomik kaygı oluşmakta ve medyanın doğru ya da yanlış yönlendirmesiyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında uzun kuyruklar oluşmaktadır. Bununla ilgili Sayın Bakanımız basın açıklaması yaparak; "3294 Sayılı SYDT Kanunu ile 2022 Sayılı Muhtaç, Güçsüz ve kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanuna göre kriterleri karşılayarak halihazırda düzenli sosyal yardım almakta olan T.C. vatandaşı ihtiyaç sahibi 2 milyon aileye 1000 TL nakdi destek verilecektir. Bu kapsamdaki vatandaşlarımızın herhangi bir başvuru yapmasına gerek olmamaktadır.’ Demiştir.

Ödemelerle ilgili çalışmalar devam etmekte olup, tahminen Nisan Ayının ilk iki haftası içerisinde ödemeler aktarılacaktır. Zaten sosyal medya ve basın aracılığıyla takip eden herkesin haberi olacaktır. Bununla ilgili Vakıf bürosunda uzun kuyruklar oluşturmak hem vatandaşın hem de çalışanın sağlığı açısından tehlike arz etmektedir. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yapılması düşünülen 1000 TL’lik yardımlar sadece yukarıda bahsi geçen grubu kapsamaktadır. Ayrıca; Vakıfta dosyası olan vatandaşlarımızın büroya gelmelerine gerek olmayıp, bu süreçte telefonla da başvuruları alınabilecektir.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi