Serik Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Yusuf Kara uyarıyor; “Azrail’e meydan okumayın. Evlerde kalarak çok sıkılmış olabilirsiniz ama sıkılacak bir canınızın olması, hiç canınızın olmamasından iyidir. Hatta evde televizyon izlemek, hastanede yoğun bakımın tavanını izlemekten çok daha iyidir.”

Tüm Dünya’yı olduğu gibi ülkemizi de etkileyen Corona Virüs Covid-19 Pandemisi ile ilgili olarak Türkiye Cumhuriyeti ve Sağlık Bakanlığı her türlü önlemi alıyor. Hekimlerimiz, hemşirelerimiz, hasta bakıcılarımız, hastane temizlik personeli kısacası tüm sağlık çalışanları virüs ile göğüs göğüse savaşıyorlar. İşte bu sebeple cephede hayati risk alarak savaşan sağlık çalışanlarımızın söyledikleri de bizim için çok önemli.

Antalya’nın pandemi hastanelerinden birisi olan ve haftalardır Serikli hastalar için mücadele veren Serik Devlet Hastanesi’nin Başhekimi Uzman Doktor Yusuf Kara Serikli vatandaşları ısrarla uyararak, ‘Azrail’e meydan okumayın. Sizlere söylenen uyarıları dikkate alın.’ Diyor.

Dr. Kara, özellikle bu virüs salgınının ‘Şaka olmadığının altını çizerek, ‘Evde kalın hem kendinizi hem sevdiklerinizi koruyun. Dışarı çıkmak zorunda olanlar, çarşıda olanlar, çalışanlar mutlaka maske taksın. El temizliğini ihmal etmesin, sosyal mesafeyi korusun’ diyor.

“Bu basit bir nezle ya da grip değil”

İzolasyon, Sosyal Mesafe, Temas, Hijyen ve Maske 5'lisinin olmazsa olmaz olduğunu belirten Serik Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Yusuf Kara; ‘Evlerde kalarak çok sıkılmış olabilirsiniz ama sıkılacak bir canınızın olması, hiç canınızın olmamasından iyidir. Hatta evde televizyon izlemek, hastanede yoğun bakımın tavanını izlemekten çok daha iyidir.’ Diyor ve ekliyor; ‘Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca'nın son açıkladığı rakamlarla Türkiye’de vaka sayısı 100 bine ulaştı. Ülkemizin her şehrinde olan bu hastalık ilimizde olduğu gibi ilçemizde de var. Bu sebeple sağda solda, çarşıda pazarda işimiz yoksa boş boş gezmeyelim. İşimiz varsa da maskesiz dolaşmayalım. Bu basit bir nezle ya da grip değil. Lütfen hepimiz kurallara uyarak en kısa sürede sağlıklı ve güzel günlere ulaşabilelim.’ Diyor…

Yani Sayın Başhekim daha ne desin? Lütfen biraz dikkat biraz sabır gösterelim, kurallara uyalım.

Serik Devlet Hastanesi’nde çalışan sağlık görevlileri, aile hekimleri, diş hekimler, eczacılar, Serik’teki diğer tüm sağlık görevlileri ve hastalığa karşı mücadele veren tüm kamu ve özel sektör çalışanları bizler için, sizler için, hepimiz için mücadele ediyorlar. Lütfen Serik Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Yusuf Kara’nın söylediklerini ciddiye alın.

Editör: Haber Merkezi