Türkiye’nin prestijli kurumlarında birisi olan Bahçeşehir Eğitim Kurumları Serik Kampüsü inşaatı başladı.

Serikli iş insanları, Baki Çimen, Musa Aksu ve Mehmet Işık’ın ortaklığında gerçekleşen Bahçeşehir Eğitim Kurumları Serik Kampüsü çalışmalarına başladı. Gedik Mahallesi’nde 18 dönüm üzerine inşaatı başlanan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Serik Kampüsü’nün bin 200 öğrenci kapasiteli olacağı ifade edildi. Kampuste, eğitim bölümleri yanı sıra, spor tesisleri, konferans salonu gibi sosyal donatı alanlarının da olacağı bildirildi. Bahçeşehir Eğitim Kurumları Serik Kampüsü inşaatının önümüzdeki yıl başında biteceği ve 2021 yılının ilk aylalarından itibaren faaliyete geçeceği bildirildi.

Bahçeşehir Eğitim Kurumları Serik Kampüsü kurucularından Baki Çimen, Bahçeşehir Eğitim Kurumları Serik Kampüsü ile ilgili olarak şu bilgileri verdi; “Kurucularımız Musa Aksu ve Mehmet Işık ile birlikte Serik’e bir uluslararası eğitim markası kazandırma ile ilgili son birkaç yıldır bir düşüncemiz vardı. Konu ile ilgili olarak süreli araştırma ve görüşmelerimiz oldu. En sonunda ise Türkiye’nin en prestijli eğitim kuramlarından olan Bahçeşehir Eğitim Kurumları ile görüşme kararı aldık. Görüşmelerimiz neticesinde Serik’e Bahçeşehir Koleji’ni açmayı kabul ettiler. Hem Türkiye’de hem de Dünyanın çeşitli ülkelerinde, üniversite, lise, ortaokul, ilkokul, okul öncesi ve diğer eğitim kurumlarına sahip bu dev kurumu Serik’e kazandırdığımız için çok mutlu ve gururluyuz.

Gedik Mahallemiz sınırları içerisinde inşaatına başladığımız Bahçeşehir Eğitim Kurumları Serik Kampüsü 1200 öğrenci kapasiteli olacak. Son derece modern ve Türkiye’nin örnek eğitim kampüslerinden olacak kurumumuz yaklaşık 18 bin metrekarelik bir alana yani 18 dönüm üzerine kuruluyor. İçerisinde eğitim alanları yanı sıra, 500 kişilik konferans salonu, olimpik yüzme havuzu, kapalı spor salonu, tenis kortu, mini golf sahası, basketbol sahası, voleybol sahası, futbol sahası, spor alanları, yeşil alanlar, laboratuvarlar vb. gibi her türlü sosyal, sportif, bilimsel ve sanatsal alanlarda hizmet verecek bölümler de yer alacak.

İnşaatımızın önümüzdeki yılbaşlarında yani 2021 yılı başında biteceği ve kurumumuzun eğitim öğretime hazır hale geleceğini hedefliyoruz. 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında da eğitme başlamayı planlıyoruz.

Böyle muhteşem, ancak aynı zamanda çok zor ve büyük bir projeyi güzide ilçemiz Serik’e kazandırdığımız için çok mutluyuz. Serik’in adının bu tür güzel projelerle anılmasının ilçemize değer katacağı inancındayız. Serik’imize ve tüm halkımıza hayırlı olsun.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi