Serik’te Yaşar Emirdar’ın atamasının yapılması sonrasında DP tabanının heyecanlandığı ve siyasi kulislerin hareketlendiği görülüyor. Burada önemli olan soru şu; bu heyecan DP’yi Serik’te şaha kaldırabilecek mi?

Demokrat Parti Serik İlçe Başkanlığına atanan Yaşar Emirdar, geçtiğimiz günlerde basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelerek atama süreci, çalışmaları ve hedefleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Konu ile ilgili haberi bugünkü gazetemizin manşetinde sizlere taşıdık.

Geçmişte merhum Süleyman Demirel’i çok seven büyük bir kitlenin Serik ve Antalya siyasetine etki ettiği dönemler bu çizgiye gönül verenlerce anlatılır. Serik’te DP, DYP, DP çizgisine gönül veren kitlenin; Yaşar Emirdar’ın atamasının yapılması sonrasında heyecanlandığı ve siyasi kulislerin hareketlendiği görülüyor. Burada önemli olan soru şu bu heyecan DP’yi Serik’te şaha kaldırabilecek mi?

Başkan Emirdar, açıklamalarında kökten Demokrat Parti’den geldiklerini belirterek, Serik’te iktidar olacaklarını, hizmetin ve çalışmanın yerelden başladığını söyledi. Siyasette hiçbir yerin hiç kimsenin tapulu malı olmadığını belirten Emirdar, kimseyi ayaklarını çağırmayacaklarını kendilerinin milletin ayağına gideceklerini ifade etti.

Başkan Emirdar’ın söylediklerinin ne kadarının gerçekleşeceğini önümüzdeki süreçte hep birlikte göreceğiz. Ancak Emirdar, inandıkları ve söylediklerine sanırız Serik’teki DP geleneğini referans yaparak konuşuyor ki bu da bizce doğru bir yol.

Nitekim resmi kökleri 1946 yılında Celal Bayar tarafından kurulan Demokrat Parti'ye çizgisi Türkiye'de merkez sağ siyasal akım olarak; Celâl Bayar, Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Turgut Özal, Mesut Yılmaz ve Tansu Çiller zamanlarında defalarca iktidar olmuştur. Bu siyasi çizgiden 3 cumhurbaşkanı, 7 başbakan çıkarmıştır. Birçok diğer sağ parti ve siyasetçilerin çoğunun ilk çıkış noktası Demokrat Parti geleneğidir.

Son 20 yılda yani 200’lernde bu yana da DP geleneği Serik’te her zaman siyasi parti kulislerinde, seçim sathında bir alternatif olarak gündeme gelmeye devam ediyor. Ancak son 20 yılda Serik aynı geleneği devam ettiren bir partinin iktidarı ile tanışamadı.

Bakalım DP’nin çiçeği burnunda yeni başkanı ve yönetimi bu iddialarını gerçekleştirebilecekler mi?

Editör: Haber Merkezi