Serik ilçesinde faaliyet gösteren Cornelia Diamond Golf Resort & SPA Otel, Sağlıklı Turizm Belgesi sertifikası aldı.

Türkiye'de, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında hayata geçirilen Sağlıklı Turizm Belgelendirme Programı ile Güvenli Turizm Sertifikasyonu alan tesis sayısı artıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde, Sağlık, Ulaştırma ve Altyapı, İçişleri ile Dışişleri bakanlıklarının katkıları ve tüm sektör paydaşlarının iş birliğiyle başlatılan Sağlıklı Turizm Belgelendirme Programı'na dahil olan Cornelia Diamond Golf Resort & SPA Otel, hijyen ve sosyal mesafe açısından mekanlarını yeniden dizayn etti.

Sağlıklı Turizm Belgelendirme Programı çerçevesinde yayımlanan, 'Konaklama Tesisleri ve Tesisler Bünyesinde Yer Alan Yeme ve İçme Ünitelerinde Pandemi Sürecinde Uygulanacak Covid-19 ve Hijyen Uygulamaları Değerlendirme Kriterleri' kapsamında istenen koşulları yerine getirdiği için Cornelia Diamond Golf Resort & SPA Otel, 'Sağlıklı Turizm Belgesi' almaya kazandı.

Otelin Kalite Müdürü Erhan Özgen, yaklaşık 3 ay önce başladıkları Covid-19 tedbirleri kapsamındaki hazırlıkları tamamladıklarını söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde başlatılan Sağlıklı Turizm Belgesi sertifikasını aldıklarını belirten Özgen, sadece sertifikasyon için değil önlerindeki 2021 yılını da düşünerek hazırlandıklarını aktardı. Özgen, "Turizmin durumu malum ama biz her an turizm başlayacak şekilde hazırlıklarımızı tamamladık. Gelen misafirlerimize sağlıklı ve güvenli turizmi taahhüt etmekteyiz. Tüm misafirleri güvenli bir tatile bekliyoruz. Özellikle sosyal mesafe başlığı altında otelin kapasitesini de büyük oranda düşünerek tüm misafirlerin rahat ve güvenli tatil yapabilmeleri için tüm alanlarda sosyal mesafe kurallarını uyguladık. En büyük değişiklik açık büfe ve yiyecek içecek bölümünde oldu. Özellikle açık büfemiz alakart sisteme dönmüş bulunmaktadır. Misafirlerimiz girişten itibaren, hem onların hem de personelin güvenliği açısından termal kamera sistemiyle misafirlerimizin ateş kontrollerini yaparak çalışmalarımıza başlayacağız. Girişlerde özel giriş işlemleri yöntemlerimiz ve temassız işlemlerimiz, birçok alanda tek kullanımlık malzemelerimiz ve dezenfeksiyon sistemlerini hayata geçirmiş bulunmaktayız. Misafirlerimiz giriş den çıkış kadar birçok konuda konforu hissedecekler ve güvenli tatilin tadına varacaklardır" dedi. DHA

Editör: Haber Merkezi