Cumartesi günüyapılacak olan LGS’de Serik’te 2 bin 602 öğrenci 40 okulda 172 salonda sınava girecek.

Serik İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, 2020 yılı sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav ile ilgili bilgiler vererek öğrencilere başarılar diledi. Ekiz konu ile ilgili olarak verdiği bilgilerde şunları söyledi; “Bilindiği üzere tüm Türkiye’de ve İlçemizde 20.06.2020 Cumartesi günü birinci oturum, saat 09.30’da 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika olacak. İkinci oturum ise saat 11.30’da 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olan merkezi sınav gerçekleştirilecektir. Bu sınav İlçemizde; 40 Ortaokulda, 172 salonda, 120 bina sınav komisyonu, 14 jandarma, 45 emniyet görevlisi, 2602 öğrenci ile 465 öğretmenin nezaretinde yapılacaktır.

Tüm dünyada etkisini gösteren COVID-19 salgınına yönelik gerekli tüm önlemlerin alındığı bu sınavda, sınıflarımız sosyal mesafe kuralına uygun olarak hazırlanmış, okullarımız baştan sona dezenfekte edilmiş, klimaların bakımları yapılmış, maske ve el dezenfektanı temin edilmiş, taşıma bölgesinde yer alan öğrenciler ve özel eğitim öğrencilerini okula getirip götürecek servisler ayarlanmış bir şekilde, değerli öğrencilerimizi huzur ve güven içerisinde bir sınava alacağız.

Sevgili öğrencilerim sizler bu sınava en iyi şekilde hazırlandınız. Öğretmenleriniz ve ailelerinizle birlikte emek verdiniz. Salgın döneminde Bakanlığımızın yayınladığı soruları çözdünüz. Sınavda bu soruların benzerleri çıkacak. Sizler artık LGS’ye hazırsınız. Serik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gireceğiniz sınavda hepinize başarılar diliyoruz. Ayrıca okullarımızı, sınavlara en iyi şekilde hazırlayan okul yöneticilerimize, yardımcı personelimize, sınavda görev alacak öğretmen arkadaşlarıma ve güvenlik görevlilerine şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Son olarak halkımızdan 20 Haziran Cumartesi günü 09.00 – 13.00 saatleri arası sınav yapılacak Ortaokullarımız çevresinde gürültü kirliliğine neden olacak davranışlardan uzak durmalarını rica ediyorum.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi