2024 yerel seçimleri ile ilgili Belediye Başkan adaylığı ile ilgili olarak konuşan CHP İlçe Başkanı İbrahim Demir; “Ben artık denenmişlerin denenmesini istemiyorum. Örgütün içinden sıfır kilometre, örgütümüzün benimseyeceği, seçimi kazanabilecek vizyon sahibi adaylar olabilir.”

CHP Serik İlçe Başkanı İbrahim Demir, Serik’te görev yapan gazeteciler ile bir araya gelerek gündemde bulunan konularını değerlendirdi ve çalışmaları hakkında bilgiler vererek basın mensuplarının sorunlarını cevapladı. Serik Bizim Park Restoran’da yapılan toplantıda CHP Serik İlçe Başkanına Yönetim Kurulu Üyeleri de eşlik etti.

Serik Ziraat Odası seçimlerinden, Serik’in gündemde olan Belek ve Kadriye günübirlik sahillerine, yerel seçimlerde CHP adayının kimliğinden, su sorununa, Büyükşehir Belediyesinin Serik ile ilgili hizmetlerinden, Serik Belediyespor’a yapılan bağışlara ve CHP’nin üye sayılarına kadar çok geniş bir yelpazede bir çok soruya cevap veren ve açıklamalar yapan CHP Serik İlçe Başkanı İbrahim Demir, Belediye başkanlığında denenmişleri denenmeyeceklerini, Serik Belediyesini CHP’ye almanın kendisine nasip olacağını, CHP’ye şişirme üyeler lazım olmadığını belirterek Sahiller konusunda bir sonuç çıkmaz ise, ‘kara çadırları’ sahillere kuracaklarını ifade etti.

“Bir ziraat mühendisinin başkan olması gerekir”

CHP Serik İlçe Başkanı İbrahim Demir yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Geçen hafta bir Ankara ziyaretimiz oldu. Bu ziyarette Ziraat odası ile ilgili bir dosyamız vardı. Birde yeni binamızın tapusunu Genel başkanımıza götürdük. Genel başkanımıza Ziraat Odası seçimlerindeki süreci anlattık. Mahkeme Bilginler delegesi ile ilgili problemin giderilmesinin ardından seçim yapılmasına karar vermiş. Kaymakamlık seçim yapılması için yazı yazmış. Seçim Kurulu da kongrenin yapılmasını istiyor. Bunlar yaklaşık 2 yıl önce olmuş. Genel Başkanımız konu ile ilgili inceleme başlattı. Önümüzdeki grup toplantısında konu meclise taşınacak. Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ile Genel Başkanımız konuyu görüşecek. Ziraat odaları çiftçinin önemli dayanağıdır, bizim derdimiz orayı almak, zapt etmek falan değil biz demokrasinin işlemesini kongrenin yapılmasını istiyoruz. Ziraat Odalarında siyasi görüş önemli değil bir ziraat mühendisinin başkan olması gerekir. Ziraat odaları kişilerin kendilerini akladığı kurum olmamalı.”

“Su sorununu çözeceğiz”

Geçtiğimiz hafta merkezdeki muhtarlar ile ASAT’a gittiklerini anlatan Demir; “Bugün Büyükşehir Ulaşım Dairesi ve Fen İşleri ekibi geliyor. Cumhuriyet Mahallesi’ne otobüs durakları, sinyalizasyon, Yaşar Uçar Caddesi’nin çift yön olması, Kökez Mahallesine arıtma ve atıksı boruları döşemesi var. Serik’in en büyük sıkıntısı içme suyu. Su için Belkıs bölgesinden kuyu yeri belirleniyor. Gerekirse istimlak yapılacak. Oradan ciddi bir sondaj ile Serik su ile ilgili olarak 15 yıl geriye bakmayacak. Bu çalışmanın da önümüzdeki Mart ayına kadar tamamlanacağı bilgisini aldık. Beşkonak suyu ile ilgili de araştırma yaptık. Raftingcilerle ilgili bir sorun olmuş. Görüşmeler devam ediyormuş. Rafting sırasında su kapanıp, rafting sonrası su alınacak şekilde anlaşmaya varılmış. İller bankası ile görüşmeler devam ediyor.”

“İlaçlamaya hız verildi, şikayetler azaldı”

Sinek ve ilaçlama hakkında bilgi veren Başkan Demir; “Korona virüs nedeniyle ilaçlama ekibindekiler kronik hastalıkları nedeniyle tam kadro çalışamadılar. Serik’te 12 olan ilaçlama araç sayımız 20’ye ulaştı. İlaçlamaya hız verildi, şikayetler azaldı. Asıl sorun oteller açılmadığı için havuzlarda meydana gelen yosunlar nedeniyle sinek çoğalmıştı. Onu da görüştük çözüyoruz. Logarlar da ilaçlanmaya başlandı.” Dedi.

“Serik Belediyespor Başkanı Bağış Listesini Hala Vermedi”

Atatürk Caddesi üzerinde bulunan ve Serik Belediyespor tarafından işletilen otopark sistemini büyük bir ihtimalle kaldıracaklarını söyleyen Demir; “Serik Belediyespor zaten oradan, buradan, her yerden bağış almış zaten. Geçenlerde Serik Belediyespor başkanından kimlerden bağış aldıklarının listesini istedim. Halen bana liste vermedi. Çünkü bazı şeyler ortaya çıkacak. 1 aydır vermiyor, ben bir siyasi partiyim listenin verilmesi lazım, görmem lazım şeffaf olmalıyız. Çünkü bu konuda iddialar var. Özellikle transferler konusu, Serikli topçuların takımdan uzaklaştırılması gibi duyumlarımız var. Serik Belediyespor hepimizin, transfere karşı değiliz ama kendi çocuklarımıza da yer vermeliyiz.”

“CHP’ye Şişirme Üyeler Lazım Değil”

Üye kayıtları ile ilgili açıklama yapan Demir; “Partimize biz geldikten sonra bine yakın üye yaptık. Şu anda iki binin üzerinde üyemiz var. Eski üyeleri incelettiriyoruz. Bize şişirme üye lazım değil 10 üye olsun partili olsun, sağlam olsun, gerçek partili olsun. Şimdi birim müdürleri ve yönetim kurulu üyelerim ile birlikte tek tek köyleri dolaşıp sorunları yerlerinde inceleyeceğiz.”

“Kara Çadırları Sahillere Kurarız”

Serik’in sahillerdeki günübirlik alanları konusunu da takip ettiklerini belirten Demir; “Bu ayın 20’sinde Serik sahilleri ile ilgili toplantı varmış. Olumlu bir sonuç çıkmazsa STK’lar, muhtarlar ve siyasi partilerle birlikte 2 tane Belek 2 tane de Kadriye’ye kara çadır kuracağım. Genel Başkanım da çadırın ilk ziyaretçisi olacak. O konuda genel başkanım tam destek veriyor. Bizim için sahilleri kimin işleteceği önemli değil. Otel yapılmaması şartı ile biz de Bakanlığa destek veririz.” dedi

“Alkol alacaksan git başka yerde iç, restoranda iç”

Sahillerdeki vatandaşların denize girmesi ve hizmetlerden faydalanması sırasında denetimin ve rahatlığın sağlanması gerektiğini belirten Demir şunları ifade etti; “Bakanlık ya da Belediye, halka bırakılsın kimin işlettiği önemli değil. Buralarda denetim çok önemli sahillere kadınlarımız gidiyordu. Halkımız rahatlıkla denize girebilsin. Gidip adam alkol alıyor, sahildeki kadınlar rahatsız oluyorlardı. Bunlar yaşandı. Burada amacına uygun, alkol falan olmadığı zaman daha iyi olur. Alkol alacaksan git başka yerde iç, restoranda iç. Vatandaş denizine rahatlıkla girsin. Alkol satmamak kaydı ile çay bahçeleri olabilir. Otel yapılmamak ve halka bırakılmak kaydı ile biz destek veririz. Biz buraları kurtarmamız lazım.”

“Belediye Başkanlığında Denenmişleri Denenmeyeceğiz”

2024 yerel seçimleri ile ilgili Belediye Başkan adaylığı konusuna da değinen Demir şunları ifade etti; “Ben artık denenmişlerin denenmesini istemiyorum. Örgütün içinden sıfır kilometre, örgütümüzün benimseyeceği, seçimi kazanabilecek vizyon sahibi adaylar olabilir. Şu anda ismi geçenlerin hepsi 10’ar-15’er yıl belediye başkanlığı yaptılar doğru mu? Bunlar hizmeti verdiyse verdiler teşekkür ederiz, artık Serik’in geriye dönmemesi lazım. Serik’te yeni yüz görülmesi lazım.

Ben hiçbir adaya angaje değilim. CHP’yi benimsemiş, sülalesi CHP’li Belediye Başkanlığı yapabilecek kapasiteye sahip biri aday olmalıdır. Denenmişi denemeyeceğiz. Bu konuda kimseye herhangi bir sözümüz yok. Burada yeni kurulan partileri de görmek lazım ama ittifaklar olmaz ise Serik’te CHP ile AKP yarışır. Uzun yıllardır Belediye Başkanlığını Serik’te CHP alamamış. O da benim ilçe başkanlığımda nasip olacak inşallah.”

“Serik Belediyesini Almak Bana Nasip Olacak”

Gazeteciler tarafından CHP’nin Serik’te çok uzun yıllardır belediye başkanlığını kazanmadığının hatırlatılması üzerine Başkan Demir, “Serik’te Serik Belediyesini alacağımızı iddia ediyorum. Nasıl ilçe binasını almak bana nasip olduysa, Serik Belediyesini almak ta bana nasip olacak.” dedi

“Serik’e Yeni Kreş Açıyoruz”

Serik Merkez’e Büyükşehir Belediye Başkanlığınca kreş açılacağını söyleyen Demir; “Tekeli Okulu yanında bir bina ile anlaşıldı. Tadilat başlayacak. En kısa sürede 4 sınıf, 8 öğretmen, 64 öğrenci kapasiteli olacak. Ücreti diğer kreşlere göre daha hesaplı olacak. Zannedersem belli bir kısmını devlet ödüyor.” Dedi

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi