Serik'te gündem her zaman olduğu gibi gene yoğun sayılır. Siyaset gündeminde 2020'nin başlarında gerçekleşen CHP Kongresi sonrası, Demokrat Parti ilçe başkanı ve yönetimi atanmasını takiben İyi Parti Kongresi de sona erdi.

Bundan sonra sonraki süreçte AK Parti'nin Kongresi daha sonra MHP Kongresi yapılacak. Daha sonraki süreçte de partilerin il kongreleri 2021'nin başlarında yapılacak.

Bütün bu gelişmeler ile birlikte Serik ve Antalya'da siyasette oldukça hızlı bir hareketlenme başladı.Bu hareketlenmenin 2020 sonlarında ve 202’inbaşlarında daha da artarak süreceğini tahmin ediyoruz.

Tabii Serik'teki bütün partilerin kongreleri, atamaları, yeni oluşan yönetimleri ve yeni oluşacak yönetimleri; önümüzdeki 2023 genel seçimleri ve 2024 yerel seçimlerinden bağımsız düşünmek biraz saflık olur.

Gönüllerinden ve akıllarından Milletvekili, Serik Belediye Başkanı, meclis üyesi adaylığı geçen bütün aday adayları çok büyük bir dikkatle bütün partilerin kongrelerine ve siyasetteki gelişmeler yakından takip ediyorlar.

Kısacası Serik siyasi kulisleri her zaman olduğu gibi hatta biraz daha fazla hareketli ve içten içe kaynıyor.

2023 ve 2024 seçimleri öncesi perde gerisinde ittifak çalışmaları mevzi kazanmalar yeni birliktelikler bütün çalışmalar gece gündüz sürüyor. Eski siyasiler, yeni siyasete atılanlar, siyaset için ısınma turları yapanlar, kısacası herkes oldukça faal ve heyecanlı.

Bakalım neler olacak. Hep birlikte göreceğiz.

Günübirlik Alanlar Konusu…

Serik’e ait Belek ve Kadriye'deki günübirlik alanlar ile ilgili tartışmalar 2019 sonlarından, 2020’nin ilk 6 ayına yansıyarak devam ediyor.

Daha önce sizlere bu köşeden duyurduğumuz üzere geçtiğimiz hafta sonu bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, il ve ilçe başkanları ile birlikte Serik sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı bir toplantı düzenlenmesi gündemdeydi.

Önce 20 Haziran olarak belirtilen toplantı tarihi son dakikada Cuma günü 21 Haziran Pazar gününe alındı bilgisi gelmişti Ancak son dakikada toplantının ertelendiği ve 2 hafta sonra yapılacağı bilgisi geldi. Son gelen bilgiye göre toplantının 5 Temmuz Pazar günü yapılacağı belirtiliyor. 2 hafta sonra toplantı yapılırsa hep birlikte izleyip sonuçlarını değerlendireceğiz.

Geçen hafta bu köşede ne yazdıysak yine aynı görüşümüzü sürdürüyoruz. 18 Haziran Cuma günkü köşe yazımızda demiştik ki; “Bize göre aslında çözüm çok basit. Sahillerinde 100’e yakın otel olan Serik’teki günü birlik alanların bulunduğu Belek ve Kadriye’deki sahiller eskiden olduğu gibi Serik halkına tahsis edilecek ve herkes mutlu olacak!!!”

İşte yine bu şartlar sağlanırsa ‘Herkes çok mutlu olacak’

Muhittin Böcek’in Sözleri Önemli…

Yine aynı konu ile ilgili farklı bir toplantıyı da gazetemizde bugün gördünüz. Bugün gazetemizde haberini yaptığımız gibi Serik sivil toplum kuruluşları temsilcileri Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Muhittin Böcek ile bir görüşme gerçekleştirdiler. Başkan Böcek görüşmede Serik’e ait Belek ve Kadriye'deki günübirlik alanlar ile ilgili olarak konunun ortak akılla bir çözüm bulunacağını söylemiş.

Toplantı ile ilgili edindiğimiz bilgilere göre Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve meclisin bu konuda girişimleri ile birlikte konunun Serik ve millet adına çözümüne katkı sağlanacak.

Sayın Muhittin Böcek’in yazdığımız ve yazmadığımız sözlerinin Serik ve günübirlik alanların geleceği için önemli olduğunu düşünüyoruz izlemeye devam edeceğiz.

Ak Parti Ankara Çıkarması…

Yine bugünkü haberimizde gördüğünüz üzere Serik Ak Parti Antalya Ak Parti camiasının Ankara çıkarması iki gün önce gerçekleşti.

Antalya Milletvekilleri Antalya Ak Parti Milletvekilleri, Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Ak Parti Serik İlçe Başkanı Hasan Yıldırım ve Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan ve diğer belediye başkanları hep birlikte Ankara'ya da çıkartma yaptılar.

AK Parti heyetinin Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum ile görüşmesi bize göre kayda değer bir gelişme. Ancak Ak Partililerinİçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ile görüşmeleri de dikkate değer bir gelişme. Özellikle sosyal medyada Ak Parti İlçe Başkanı Sayın Hasan Yıldırım ve Serik Belediye Başkanı Sayın Enver Aputkan’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile baş başa verdikleri fotoğraf bizce anlamlı.

Bu ziyaretler verilen fotoğraflar yansımalarını önümüzdeki gün ve haftalarda göreceğimizi tahmin ediyoruz. Bu ziyaretlerden Serik adına çok güzel gelişmeler olacağın bekliyoruz. Şimdilik bu kadarını söyleyelim.


Editör: Haber Merkezi