CHP Parti Meclis Üyesi CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak; “55 gündür biz bunu her yerde haykırıyoruz. Genel Başkanımız grup toplantılarında haykırıyor. Milletvekillerimiz her ortamda bunu söylüyor. Ama 55 gündür dut yemiş bülbüle döndüler. Rüşvet olayı, ceza gerektirir. Rüşvet olayı ile ilgili susuyorlarsa bunun ortağıdırlar.”

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekilleri Serik’teki rüşvet iddiası ile ilgili olarak Serik Adliyesi önünde basın açıklamasında bulundular. Adliye önünde yapılan basın açıklamasına, CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, CHP Antalya Milletvekilleri Çetin Osman Budak, Aydın Özer, Rafet Zeybek ve Cavit Arı, CHP Serik İlçe Başkanı İbrahim Demir, İYİ Parti Serik İlçe Başkanı Kadir Bodur, Serik Belediye meclis üyeleri ve partililer katıldılar.

Düzenlenen basın açıklamasında konuşan, CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, Belek ve Kadriye’de bulunan günübirlik alanların Serik halkının nefes alacağı bu alanların iş adamlarına tahsis edildiğini, herkesin bildiğini ve bu plajların tekrar Serik halkının malı olması için mücadeleye devam edeceklerini bildirdi.

Mayıs ayı başında, Turizm ve Dışişleri Bakanları, dönemin Antalya Valisi, Cumhur İttifakı’nın İl ve İlçe Başkanları ve Milletvekillerinden oluşan 58 kişi ile telekonferans yöntemi ile toplantı gerçekleştirildiğini hatırlatan Bayar; “Bu konferansta rüşvet olayından söz edildi. Biz Bakanın ihbar ettiği rüşvet olayı ile ilgili 12 Mayıs’ta Antalya’dan Cumhuriyet Baş Savcılığı’na dilekçe ile gönderdik. Bugün vekillerimiz, ilçe başkanlarımız ile birlikte bu dilekçenin hangi aşamada olduğu konusunda başsavcımıza sorduk oda dilekçenin ellerinde olduğunu, konuyu takip edip çalışmalarını sürdürdükleri söyledi” dedi.

Bayar, “AK Parti İl Başkanına meydan okuyorum”

Daha önce de Ziraat Odası seçimleri ile ilgili basın toplantısı yaptıklarından bahseden Nusret Bayar; “5 yıldır yapılmayan Ziraat Odası seçimlerini gayri yasal olarak yapmadıklarını öğrenmiştik. Ziraat Odası seçimlerinin bir an önce yapılması için o dosyanın da arkasında olduğumuzu buradan bir kez daha duyurmak istiyorum. Serik Ziraat Odası seçimlerinin bir an önce yapılmasını, yapılmadığı takdirde bunu takip edeceğimizi söylüyorum. Antalya’nın sorunlarının konuşulması için tekrar AK Parti İl Başkanına meydan okuyorum. İstediği televizyonda, istediği gazetecilerle Antalya’yı, Serik’i, Ulualan, Olimpos, Boğaçayı’nı ve Konyaaltı’nı konuşalım” diye konuştu.

Rüşvet iddiaları ile ilgili konuşan Milletvekili Budak; “55 gündür her yerde haykırıyoruz.”

CHP Parti Meclis Üyesi CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ise, söz konusu rüşvet iddiaları ile ilgili daha önce İl Başkanlığı tarafından dilekçe verdiklerini söyledi. Dilekçe verileli 55 gün olmasına rağmen derin bir sessizlik olduğuna vurgu yapan Budak şunları söyledi; “55 gündür biz bunu her yerde haykırıyoruz. Genel Başkanımız grup toplantılarında haykırıyor. Milletvekillerimiz her ortamda bunu söylüyor. Eğer ülkede iddia ettikleri gibi hukuk varsa, yargı bağımsız ise bugün burada adliye önündeyiz, gereği acilen yapılır. Konuyu tüm Türkiye biliyor. Tam 55 gün önce AK Partili belediye Başkanı Enver Aputkan, sosyal medyasından bir duyuruda bulundu. Başkan şöyle dedi: ‘Biz toplantıda Serik ile ilgili mevzuları konuşurken, rüşvet alındığı ile ilgili bir ithamda bulunuldu. Benim itirazım üzerine hem Dışişleri, hem de Turizm Bakanı ikisi birden bu konunun benden önceki döneme ait olduğunu ifade etti. Bende yazıklar olsun dedim ve çıktım’ dedi. Aputkan, ardından da İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş istediğini söyledi. Ertesi gün İçişleri Bakanlığı Başkanı Ankara’ya çağırdı. Ankara’da ne olduğunu bilmiyoruz, ama bildiğimiz şu ki; Serik’in Belediye Başkanı bir suç duyurusunda bulunmuştur. Ama 55 gündür dut yemiş bülbüle döndüler. Rüşvet olayı, ceza gerektirir. Rüşvet olayı ile ilgili susuyorlarsa bunun ortağıdırlar. Net olarak biz bu konunun takipçisi olacağız. Bizim belediyelerimiz yardımlaşma ve dayanışma adı altında yardım toplamak için ortaya çıktıkları zaman İçişleri Bakanlığı anında müfettiş gönderiyor. Neden sizin belediyelerinize bu müfettişler gelemiyor. Bunun izahını bekliyoruz.”

CHP’den Dilekçe

Basın toplantısı öncesinde CHP Antalya Milletvekilleri Çetin Osman Budak, Aydın Özer, Rafet Zeybek ve Cavit Arı imzası ile Serik Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek; “6 Mayıs tarihinde Antalya ve ilçelerinde yapılacak yatırımlarla ilgili Dışişleri, Kültür ve Turizm Bakanı, İl Valisi, AKP ve MHP’li İl ve İlçe Başkanları, Milletvekilleri ve Belediye Başkanları’nın katılımı ile gerçekleştirilen telekonferans toplantısında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından Serik Belediye Başkanlığı tarafından günübirlik alanda bulunan işletme sahibinden 500 bin lira alındığı, Belediye Başkanının konuyu reddetmesi üzerine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ‘Siz değil sizden önceki döneme ait bir olay’ dediği konu ile ilgili Serik Cumhuriyet Savcılığı’nca soruşturma açılıp açılmadığı, açılmamış ise dilekçenin şikayet dilekçesi olarak kabul edilerek, ceza davası açılmasına karar verilmesini” verdikleri dilekçe ile istediler.

Demir; “Peşini Bırakmayacağız”

CHP Serik İlçe Başkanı İbrahim Demir ise toplantı ile ilgili olarak; “ Cumhuriyet Halk Partisi Serik İlçe Örgütü olarak Serik’te 500 Bin liralık rüşvet olayı ile ilgili Serik Cumhuriyet Başsavcılığına CHP İl Başkanımız Nusret Bayar, CHP Antalya Milletvekillerimiz Çetin Osman Budak, Cavit Arı, Rafet Zeybek, Aydın Özer, İyi Parti İlçe Başkanı Kadir Bodur, İlçede ki Mahalle Muhtarlarımız, Meclis Üyelerimiz, CHP İl Başkan Yardımcılarımız, İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve vatandaşlarımızla birlikte suç duyurusunda bulunduk. Cumhuriyet Halk Partisi Olarak Rüşvet olayı kesinleşinceye kadar bu işin peşini bırakmayacağız.” dedi

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi