Tekeli Ortaokulu’nun başvuruda bulunduğu 25 projeden tamamı sergilenmeye değer bulundu.

Fen Bilimleri öğretmeni İsmail Karaca danışmanlığında birçok öğretmen ve öğrencinin katılımıyla tamamlanan çalışmada TÜBİTAK desteği için 25 projeden en az 15 tanesinin sergilenmeye uygun bulunması yeterli olurken Tekeli Ortaokulu’nun tüm projeleri TÜBİTAK onayı almayı başardı.

Milli Teknoloji Hamlesi çerçevesinde ülkemizin emin adımlarla ilerlediği bilim ve teknoloji yolculuğunda geleceğimizin teminatı gençlerimizin bilimsel proje hazırlama ve sunma deneyimi elde ettikleri bilim fuarları projelerinin değerlendirme süreci tamamlandı.

Bu yıl ilk kez uygulamaya geçirilen 30 farklı tematik alandan 12.832 okulun sunmuş olduğu 240.852 alt proje, alanında uzman akademisyenler ve eğitimciler tarafından değerlendirildi. Değerlendirme neticesinde 81 ilde yer alan 6.511 okuldan yüzbinlerce ortaokul ve lise öğrencimizin hazırlamış olduğu 124.401 alt proje destek almaya hak kazandı.

4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı ile 5-12. sınıf ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin bilimsel çalışmalar gerçekleştirme konusunda teşvik edilerek, soru ve sorunlara çözüm bulma yoluyla bilimsel süreç becerilerinin kazandırılmasına katkı sağlanması; farklı bilişsel, duyuşsal ve psikomotor seviyedeki her öğrenciye proje hazırlama fırsatının sunulması; bilimsel araştırma yöntem ve tekniklerinin, raporlamanın ve sunum becerilerinin öğrencilere kazandırılması; öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak takım çalışması içerisinde proje hazırlama konusunda yeni ortam ve olanakların sağlanması amaçlanmaktadır.

Okul Müdürü Halil Alkan konu ile ilgili olarak; “Geçmiş yıllarda düzenlemiş olduğumuz TÜBİTAK Bilim Fuarımızda projecimizi okulumuzda sergileme imkanımız olmuştu. Bu sene TÜBİTAK fuarı için destek veren başta TÜBİTAK İlçe Koordinatörü İsmail Karaca öğretmenimiz olmak üzere, projeleriyle katılım sağlayan Remziye Kuğu Karaca, Ayşe Okudan, Yasemin Boztaş, Şule Koca, Müyesser Civan, Mümine Okudan, Erdal Sartik, Abdullah Almaz öğretmenlerimize, desteklerini esirgemeyen kıymetli öğrencilerimize ve saygıdeğer velilerimize teşekkür ediyorum. Başarılarımızın gelecek yıllarda da devam etmesini temenni ederim.” dedi.

Bilim Fuarları Dönemi, COVID-19 salgını kapsamında alınan önlemler çerçevesinde 1 Eylül - 31 Aralık 2020 olarak güncellendi.

Tekeli Ortaokulu Bilim Fuarı Projeleri şöyle sıralanıyor;

1. Geçmişten Geleceğe; Ben Yaptım Sen Yapma Evlat

2. Yağmur Sularının İncelenerek Hava Kirliliğinin Araştırılması

3. Akıllı Seralarda ve Bahçelerde Kullanılabilecek Su Tasarruflu Yeni Sulama Sistemi

4. Hayvan Dostu Okul

5. Hayvansal Ve Bitkisel Gübrelerin Bitki Gelişimine Etkisinin Araştırılması

6. Çevremizde Yetişen Farklı Bitkilerin Kimyasal İçermeyen İndikatör Olarak Kullanılabilirliğinin Araştırılması

7. Yumurta Kabuğundaki Minerallerin Bitki Gelişimine Etkisinin Araştırılması

8. Tohumlar Fidana Dönmeli

9. Anahtar Hatırlatan Sistem

10.Akran Eğitiminin Su Tasarrufuna Etkisinin Araştırılması

11. Doğu Akdeniz'de Görülmeye Başlayan Yabancı Ve Zehirli Balıkların Bölge İnsanına Ve Ekonomisine Etkilerinin Araştırılması

12. Yasayan Kültürel Miraslar; Bıçakçılık

13. Yerinde Ayrıştırma Yapan Akıllı Çöp Kutusu

14. Yargılarımızı Yıkalım; Mülteci Çocukları Kucaklayalım

15. Teknolojik Bere ile Dağcılar Hayatta Kalsın

16. Otellerde Artan Yiyecekler Çöp Olmasın

17. Kalorifer Peteklerinin Yazın Serinletmek Amacıyla Kullanılması

18.Sağlıklı Yiyecekler Dükkanı; Diyet Evi

19. 3 Hikaye 1 Animasyon

20. Elektriğe Para Ödemeye Son

21. Yatalak Ve Yaslı İnsanlar İçin Vücut Temizliğini Kolaylaştıran Mekanizmalı Yatak

22. Yeni Neslin Bilmediği, Zamana Tanıklık Etmiş Araç Gereçler

23. Temiz Ye, Temiz İç, Temiz Tut

24. Kura Çekimi İle Değerlerimizi Davranışa Dönüştürüyoruz

25. Otizmin Erken Tanılaması İçin Veri Tabanı Oluşturma.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi