Serik Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan toplantısı Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan başkanlığında yapıldı. ‘Yeni normal’ olarak adlandırılan dönemin ilk meclis toplantısında encümen ve komisyonların seçimi yapıldı.

Korona virüs (Covit-19) tedbirleri kapsamında 3 aydır yapılamayan ve pandemi sonrası normalleşme sürecinde yapılan ilk meclis toplantısına tüm belediye meclis üyeleri katıldılar. Sosyal mesafe kuralları gereği Serik Belediye Konferans Salonu’nda yapılan toplantı saygı duruşu ile başladı. 36 gündem maddesinin ele alındığı toplantıda Nisan 2021 tarihine kadar görev yapacak, encümen üyeleri ve komisyonların seçimleri yapıldı.

Encümen Üyeliği için yapılan kapalı oylamada 6 aday yarıştı. AK Partili İsmail Mecek ve DSP li Ahmet Kahya 17’şer oy alarak meclis üyeliğine seçildi. Oylamada Millet İttifakı üyeleri Faik Çıtak ile İzzettin Cansız 16’şar oy alınca, encümen üyeliği için 2 meclis üyesi arasında tekrar kapalı oylama yapıldı. Oylamada 15 oy alan meclis üyesi Faik Çıtak belediye encümenliğine seçilen üçüncü isim oldu.

Yapılan ikinci oylama öncesi Belediye Başkanı Enver Aputkan, ‘Ben oyumu açık olarak 2 dönemdir Belediye Meclis Üyeliği yapan Faik Çıtak’a vermek istiyorum.’ dedi. Bu sırada İYİ Partili Ahmet Durmaz ise ‘Ben kabul etmiyorum, yönlendirme var.” diyerek tepki gösterdi.

Komisyon Üyeleri Oybirliği İle Seçildi

Encümen seçimi sonrasında diğer komisyonların seçimlerine geçildi. Açık oylama ile yapılan oylamaların ilki Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu için gerçekleştirildi. Yapılan seçimde AK Partili Erdem Aksu ve Ramazan Dolay, MHP’li Hasan Iltar, DSP’li Halime Ceren Hoda ve İYİ Partili Ahmet Durmaz Plan ve Bütçe Komisyonuna seçildiler.

İmar Komisyonuna ise AK Partili Ramazan Dolay ve Binnaz Büyükkurt, MHP’li Hasan Ali Tuncer, DSP’li Ahmet Kahya ve İYİ Partili Okan Şahin seçildi. Çevre ve Turizm Komisyonuna AK Partili Erdem Aksu ve Hüseyin Kantoz, MHP’li Ercan Erkan, DSP’li Mehmet Şahin ve CHP’li Mehmet Ali Karacan seçildi.

AK Partili Mustafa Okur ve Kemal Yıldırım, MHP’li Ziya Yıldırım, DSP’li Halime Ceren Hoda ve CHP’li Nermin Can, Sağlık ve Eğitim Komisyonuna seçildi. AK Partili İsmail Mecek ve Erdem Aksu, MHP’li Hasan Iltar, DSP’li Mahmut Yağcılar ve İYİ Partili Ayşegül Yılmaz da Tarım ve Hayvancılık Komisyonu üyeleri oldular.

Ulaşım ve Ulaştırma Komisyonuna AK Partili Binnaz Büyükkurt ve Levent Konur, MHP’li Hasan Ali Tuncer, DSP’li Mehmet Okudan ve İYİ Partili Ayşegül Yılmaz seçilirken; İsim Verme Komisyonuna da AK Partili Bilal Sinan Başaran ve Levent Konur, MHP’li Mustafa Alkan, DSP’li Mehmet Şahin ve CHP’li Kerim Kuş seçildiler. Komisyonlar için yapılan seçimlerde tüm oylamalar oy birliği ile geçti.

Toplantıda gündeme alınmak üzere Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Genel Başkanı Ülkay Atmaca tarafından geçtiğimiz günlerde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Belek Turizm ve Altyapı Birliği Genel Müdürü, Turizmci Bekir Akkaş’ın isminin bir cadde, sokak yada parka verilmesi ile ilgili verilen dilekçe yapılan oylama neticesinde oy birliği ile gündem maddelerine alındı. Konu görüşülmek üzere ilgi komisyona sevk edildi.

Oylama sonrasında Belediye Başkanı Enver Aputkan, meclis üyelerini bilgilendirdiği konuşmasında; “Bölgenin ve Turizmin gelişmesinde aynı zamanın dada Kadriye Belediyesi kapanmadan önce belediye meclis üyeliği yapmış Bekir Akkaş’ı rahmetle anıyoruz. Bölgeye birçok şeyin gelmesine vesile olmuş, bölgeye katkısı olan kim olursa olsun yine Kadriye bölgesinde meclis üyelerinin uygun göreceği bir yere isminin verilmesi ve yaşatılması konusunda Profesyonel Otel Yöneticileri Derneğinin talebini meclis gündemimize aldık. Bekir Akkaş’ın isminin yaşaması konusunda anısını yaşatmak düşüncesi sizlerin takdiri ile gerçekleşmiş olacak.” dedi.

Özel kalemde fahiş harcamalar

Belediye Denetim Raporunun meclisin bilgisine sunulması maddesi sırasında İYİ Partili meclis üyelerinin Özel Kalem tarafından yapılan harcamaların çok fahiş harcamalar olduğu sorusuna cevap veren Başkan Aputkan; “Belediyeler her türlü işi yapabilir ya da yaptırabilir. Belediyeler bazı insanları zengin yapmak için bir şeyler yapamazlar. Benden önceki döneme ait özel kalem harcamalarında çok fahiş harcamalar olabilir ama benim dönemimde bu tür harcamalar en alt seviyeye düşürülmüştür. Harcamaların faturaları meydandadır isteyen meclis üyesi gelip inceleyebilir. Biz belediyeyi teslim aldığımız günden bu yana borç ödüyoruz. 16 Haziran 2020 tarihi itibarı ile Muhasebe Müdürlüğü tarafından bildirilen borcumuz 203 Milyon TL. civarındadır. Bunu da isteyen meclis üyelerimiz muhasebe müdüründen alabilirler. Biz pandemi döneminde de çalışmaya devam ettik ve çalışıyoruz. Ayrıca daha önce söylediğim gibi belediyeler borçlanabilir ama ben borç ödemek için belediyelerin borçlanmasına karşıyım.” dedi.

2019 faaliyet raporu onaylandı

Gündemin 13. Maddesinde Belediye Başkanının Faaliyet Raporunun görüşülmesine geçildi. Başkan Aputkan bu maddede koltuğunu Meclis Başkan vekili Kemal Yıldırım’a bırakarak meclis konuklarının arasına oturdu. Maddenin yapılan açık oylamasında 2020 yılı faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi. Kalan 18 madde oy birliği ile ilgili komisyonlarda görüşülmek üzere havale edildi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi