Serik Halk Kütüphanesi için 9 Mart Parkı içerinde yeni bir bina yapılıyor.

Oldukça eski bir yapı olan Serik Halk Kütüphanesi yeni yerine taşınmayı bekliyor. Serik Belediyesi tarafından 9 Mart Parkı’nın içine yeni kütüphane binası inşa ediliyor. Şu anda kaba inşaatı devam eden projenin 2 katlı olacağı belirtiliyor.

Uzun yıllardır Tekeli ilk-ortaokulu bahçesi ile aynı yerde kütüphane olma şartlarını pek taşımayan binada hizmet vermeye çalışan Serik Halk Kütüphanesi yeni binasının bitmesi ile birlikte gerçek kimliğine kavuşmuş olarak öğrencilere, araştırmacılara ve kitap ve kütüphane severlere hizmet verecek.

Parkın güney-batı köşesine inşa edilen yeni Serik Halk Kütüphanesi binası projesi geleneksel Türk mimarisini yansıtıyor. Projeye baktığınızda Anadolu’nun sıcak ve samimi tevazusunu yansıtıyor.

Serik Belediyesi’nin kendi imkanları ile yapımına başladığı Serik Halk Kütüphanesi’nin 2 katlı yeni binasının toplam alanı 600 metrekare. Zemin oturumu 270 metrekare olan binanın ikinci katıda 3120 metrekare alana sahip. Bina ortasında galeri boşluğu olarak adlandırıla alana sahip olan yapıda katların yüksekliği 4 metre. Bu yükseklikle birlikte Halk Kütüphanesi içerisinde hizmet alanlar oldukça ferah bir ortam sahip olacaklar.

Engelliler için okuma alanına da sahip olan projenin en kısa sürede bitirilip Serik halkının hizmetine sunulması bekleniyor. Serik Halk Kütüphanesi yeni binası Serik Belediyesi tarafından bitirilip ilgili kuruma verilecek.

9 Mart Parkı gibi Serik’in merkezinde yer alan bir bölgede olması da gece gündüz hizmet verebilin kütüphane için oldukça güzel bir yer olarak karşımızda duruyor. Hem merkezi olması hem de bir park alanı içerisinde gürültüden uzak bir konumda olması sebebi ile Serik güze bir kütüphaneye ve güzel bir yatırıma kavuşuyor.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi