İYİ Parti Antalya İl Kongresi'ne sayılı günler kala il başkanı Mehmet Başaran'ın karşısına aday çıkan Ali Adnan Kaya, Nihat Kavşut ve İlhami Okudan ilçe başkanlarının önüne sandık koyarak 3 adayın teke düşürülmesi için seçime gitti. 3 aday arasından çıkan Ali Adnan Kaya, mevcut başkan Mehmet Başaran'la İYİ Parti İl Başkanlığı için yarışacak.

1 Eylül'de yapılacak İYİ Parti Antalya İl Kongresi için mevcut başkan Mehmet Başaran, Ali Adnan Kaya, Nihat Kavşut ve İlhami Okudan il başkanlığı için adaylığını açıkladı. Kongreye sayılı günler kala birçok kanaat önderlerinin fikirleri alınarak geniş istişare toplantıları sonucunda Ali Adnan Kaya, Nihat Kavşut ve İlhami Okudan bir araya gelerek aralarında tek aday çıkması için kolları sıvadı. 3 adayın teke düşmesi için ilçe başkanlarının önüne sandık konuldu. Toplam 19 ilçe başkanından 11 ilçe başkanı oy kullandı. Ali Adnan Kaya ve İlhami Okudan'a 5'er oy, Nihat Kavşut'a ise 1 oy sandıktan çıktı. 2 adayın eşit şekilde oy alması sonucunda adaylar toplantı yaptı. Nihat Kavşut tek oyunu Ali Adnan Kaya'ya kullandı. Bunun üzerine 3 aday arasından Ali Adnan Kaya, mevcut başkan Mehmet Başaran'a karşı aday çıktı.

'BİRLEŞTİK'

İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı adaylığını açıklayan Ali Adnan Kaya, “Geldiğimiz noktada Antalya kamuoyunun, partili dostlarımızın ve kanaat önderlerinin adayların birleşmesi noktasında taleplerinin olduğu görülmüştür. Partili dostlarımızdan gelen bu çağrıya kayıtsız kalmayarak ve nefislerimizi bir kenara bırakarak kayıtsız şartsız birleşme kararı aldık. Kongreye tek aday ile katılma fikrine saygı duyarak birleştik. Aday olacak ismi belirlemek için en doğru yöntemin demokrasi olduğuna inanarak, kanaat önderlerine, partimizin cefakar insanlarına ve ilçe başkanlarımıza danışılması neticesinde bu sonuca varılmıştır. Üç değerli adayımızın kongremize ittifak ile girme kararının Antalya'mıza hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

TAKDİR DELEGENİN

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, yeniden il başkanı olmak için görevine talip olduğunu aktardı. Başaran, “Ben İYİ Parti'nin birleştirici, bütünleştiricisi olmak ve İYİ Parti'yi Antalya'da birinci parti yapmak için göreve devam etmek istiyorum. Takdir İYİ Parti delegelerimiz ve partililerimizindir. Onların kararına saygı duyacağız" diye konuştu. DHA

Editör: Haber Merkezi