Ak Parti Serik İlçe Başkanı Hasan Yıldırım; “Sayın Bakan Yardımcımız toplantıda, ‘Eğer buralar yeterli gelmezse büyütürüz’ dedi. Tabii Serik ile ilgili olan her konuda olduğu gibi biz bu konunun da takipçisi olacağız.”

Ak Parti Serik İlçe Başkanı Hasan Yıldırım Serik’te bulunan ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi. Serik’te düzenlenen basın toplantısına Ak Parti Serik İlçe Başkanı Hasan Yıldırım ile birlikte yönetim kurulu üyeleri Ali Ay, Emin Okudan, Alper Gönül, Ali Ulutaş ve Halil Deligöz katıldılar. 2018 genel seçimleri ve 2019 yerel seçimleri sonrasında milletvekilliği, belediye başkanlığı ve siyaset yönetimi anlamında Serik’te güzel bir uyum yakalandığını dile getiren AK Parti Serik İlçe Başkanı Hasan Yıldırım bu uyum süreci ile birlikte Serik’in geleceğine yönelik birçok proje için çaba harcadıklarını ifade etti.

“Bu Dönem Bizim İçin Bir Şans”

İlçemiz için en önemli konulardan bir tanesinin de AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik’in Serikli olması ve Serik’in tüm konularıyla yakinen ilgilenmesinin önemli olduğunu belirten Yıldırım; “Milletvekilimiz dün Serik Belediyespor tesisleri için telefonla ilgili yerleri arayarak gerekli talimatları verdi. Her şey ile bire bir ilgileniyor, hepimizin hedefi ilçemize hizmet etmek. Kemal bey yıllarca üst seviyede bürokrat olarak çalışmış, siyaseti bilen, bürokrasiyi bilen bir abimiz. Biz Ankara’ya gittiğimizde İl Başkanımız da dahil olmak üzere tüm vekillerimiz orada bizimle buluşur. Bu dönem bizim için bir şans.” dedi.

“Takipçisi Olacağız”

Göreve geldiklerinden bu yana AK Parti İlçe Teşkilatı ile birlikte yönetim kurulu üyeleri ile birlikte çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Hasan Yıldırım Serik’e ait Kadriye ve Belek günübirlik plajlar ile ilgili olarak ise sorulan sorulara şöyle cevap verdi; “Tabii sahiller konusu geçmişi de olan bir konu. Ancak bir göreve geldiğimiz zaman 2019'un sonlarında konu ile ilgili olarak bir toplantı yapıldı. Bu toplantıda milletvekillerimiz, il başkanlarımız, Sayın Valimiz Turizm İl Müdürü ve diğer yetkililer vardı. O toplantıda bir mutabakata varıldı sonra da bu kamuoyuna açıklandı bildiğiniz gibi.

Bahsettiğimiz toplantı mutabakata varılmıştır dediğimiz gibi ama daha sonra ne olduysa bir anlaşmazlık olunca Kültür ve Turizm Bakanlığı bu alanları ben yapacağım ben işleteceğim dedi. Tabii Kültür ve Turizm Bakanlığı da plajlar yapılmasın demiyor ama öyle bir hava oluştu ki sanki tamamen plajda kapanıyor oteller yapılacak gibi. Bizim orada fikir ayrılığına düştüğümüz konu karşı çıktığımız konu ayrılan alanlarla ilgili. Bizim istediğimiz daha önce vatandaşların kullandığı alanların tekrar Serik halkının kullanımına verilmesiydi.

Yine en son geçtiğimiz Cuma günü Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serik'teki STK temsilcilerini bir toplantıya çağırdı. Biliyorsunuz STK temsilcileri ilk toplantıyı Bakan bey ile Ankara'da yapmışlardı. Cuma günü yapılan son toplantıya bizi de çağardılar biz de iştirak ettik. Sayın Bakan Yardımcımız toplantıda, ‘Eğer buralar yeterli gelmezse büyütürüz’ dedi. Tabii Serik ile ilgili olan her konuda olduğu gibi biz bu konunun da takipçisi olacağız. Yani önümüzdeki dönemde de buraların genişletilmesi ile ilgili takipçisi olacağız.

“Serik’te Dört Plaj”

Belediyenin Boğazkent sahiline çok güzel bir tesis yaptığını belirten Yıldırım; “Çevre Şehircilik Bakanımızla burayla ilgili konuşmamız oldu, genel müdürümüz geldi. Şu anda Boğazkent ile ilgili herhangi bir sorun yok. Diğer çalışmalarla birlikte Serik’in dört bölgesinde halkımızın kullanımına açık plajlarımız olacak. Vatandaşımız istediği yere gidebilecek. Önemli olan vatandaşımızın denize girebileceği bir yer olması. Vatandaşımız ister Boğazkent, ister Belek, İster Kadriye isterse Beşgöz deresine gider.” dedi.

“Bu Şirketin Sayın Bakanımızla Hiçbir Alakası Yok.”

Bir şirket tarafından Serik Belediye Meclisi Üyelerine gönderildiği ve Belediye Başkanı Enver Aputkan’ın istifasının istendiği mektupla ilgili olarak ise Başkan Yıldırım; “Bizim için bir karış toprak çok değerli. Belediyemizin taşınmazları için bir ihale süreci oldu. Biz uzlaşma ortamı aradık. İl Başkanı ve vekillerimizle birlikte cumartesi günü toplantı yaptık. Görüşmeler oldu. Geçmiş dönemlerde soyadı benzerliği ile ilgili kamuoyunda bazı yazılar yer aldı. Bu şirketin sayın bakanımızla hiçbir alakası yok. Akrabalık bağı yok. Belediye Başkanımızın karşı tarafla ilgili uzlaşma için çalışmaları var. Bu araziler 200 dönüme yakın bir alan. Bizim ilçemizin geleceği olarak buralara sahip çıkmamız gerekiyor. Belediye Başkanımıza yapılmış hakareti biz ilçemize yapılmış olarak kabul ediyoruz. Vatandaşımızın oyları ile seçilmiş, seçimle gelen bir başkana karşı yapılan yanlıştır. Şu an devam eden mahkemeler var. Bilirkişi tespitleri var.” dedi

Yeni Projeler

Belediyenin takip ettiği bazı projeler olduğunu dile getiren Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü; “Serik’te Kaymakamlık ve eski Tekeli Ortaokulu’nun bahçesinin olduğu alana kent meydanı yapılması gibi projeleri takip ediyoruz. Yeni stadyum için Bakanlıkla irtibata geçtik proje tamam ama şu yakın dönemde pandemi nedeniyle tesis işi biraz sıkıntılı gözüküyor. İsmail Oğan futbol Sahası ile ilgili tadilat çalışmaları başlayacak. Seyir tepesinin olduğu alanda millet bahçesi projesi var bu projeye Çevre Bakanlığınca onay verildi. Ayrıca o bölgede 2 tane semt sahası için Gençlik ve Spor Bakanımız talimat verdi. Hem öğrenciler hem de o bölgede oturan vatandaşların faydalanacağı güzel bir alan olacak.” dedi.

“Burmahancı Caddesinde Çalışmalar Başlayacak”

Serik’te eğitim açısından iki hayırsever tarafından okul yaptırılacağına değinen Yıldırım, “Biri Çandır diğeri de Serik merkezde. Tekeli okulu içinde bakanlık ihale başlattı. Onu TOKİ yapacak. Cumhuriyet İlk-Ortaokulu ile ilgili projeyi takip ediyoruz. Serik Kaymakamlığı için yer hazır planlamaya alındı. Mümkün olduğunca kısa sürede başlayacak. En büyük sorunlarımızdan biri tapu sorunu. Yakın zamanda Burmahancı Caddesi’nin elektrikleri yer altına alınıp aynı Hürriyet caddesine yapıldığı gibi spor salonuna kadar olan bölüm yapılacak. ”dedi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi