Serik Kız İmam Hatip Lisesi’ne yönetici atamasında yaşanan durum ile ilgili olarak TES Başkanı Başkanı Varol Civcir; “Bu durumun nasıl izah edileceğini merakla bekliyoruz.” dedi.

Türk Eğitim Sen Serik Temsilciliği Başkanı Varol Civcir boş olan okullara yapılan yönetici atamaları ile ilgili bir açıklama yaptı. Civcir, Türk Eğitim Sen Genel Başkanımız Talip Geylan’ın çabaları ile sınavlardaki mülakat adaletsizliğinin giderildiğini belirterek hak yemenin önüne geçildiğini ifade etti. Civcir, Serik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde ise ataması yapılan müdürün başka bir okula, o okuldaki müdürün de Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne görevlendirildiğini belirterek bunun nasıl izah edileceğini beklediklerini söyledi.

Türk Eğitim Sen Serik Temsilciliği Başkanı Varol Civcir açıklamalarında şunları söyledi; “2020 yılında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullardaki boş olan okul müdürlüklerini ve müdür yardımcılıklarını belirlemek amacıyla önce yazılı sınav ardında mülakatlar yapılmıştı. Türk Eğitim Sen olarak yıllardır adam kayırma olarak gördüğümüz mülakatlar Türk Eğitim Sen Genel Başkanımız Talip Geylan Beyefendinin gayretleri ile yazılı sınavda alınan puanın eşdeğeri mülakatlarda da verilerek hak yeme metodunun önüne geçilmiştir.

Açık bir şekilde gördük ki mülakatlarda barajı dahi geçemeyecek olan 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu’na atanan Türk Eğitim Sen Üyesi Oğuzhan Kaya yazılı sınavda 85 puan alarak Türkiye derecesi yapmıştır. Geçtiğimiz hafta içerinde ilçemizde başlayan bütün okul yöneticilerine üstün başarılar diliyorum. Sadakat gösterecekleri tek devletin Türkiye Cumhuriyeti Devleti hizmet edecekleri tek zümrenin Aziz Türk Milleti olacağına inancımız tamdır.

Ancak ilçemizde geçtiğimiz yıllarda da uygulanan garip ve yanlış uygulamanın bu dönemde devam edildiğini hayretle görüyoruz sınav ve mülakatları geçerek ilçemiz Kız İmam Hatip Lisesi’ne atanan bir yönetici görevine başlar başlamaz ilçemizdeki bir başka okula hem de o kurumda kadrolu bir müdür olmasına rağmen görevlendirilmiştir. O kurumdaki okul müdürü de Kız İmam Hatip Lisesi’ne görevlendirilmiştir. Bu durumun nasıl izah edileceğini merakla bekliyor ve olayın takipçisi olacağımızı beyan ediyoruz. Görevlerine yeni başlayan yöneticilere tekrar başarılar diliyorum. Ayrıca geleceğimiz teminatı gençlerimiz ve çocuklarımızla yüz yüze eğitim öğretimi özlediğimizi ifade ediyor sağlıklı ve mutlu günler diliyorum.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi