Serik Milli Eğitimde, uzaktan eğitim ile başlayan eğitim sezonu 21 Eylül’de başlaması planlana 1. sınıflar yüz yüze eğitimine yönelik yoğun bir hazırlık çalışması yürütülüyor.

Serik'te eğitim öğretim ile ilgili çalışmalar uzaktan eğitim, destekleme ve yetiştirme kursları (DYK) ve 21 Eylül'de başlayacak yüz yüze eğitime yönelik hazırlıklar ile devam ediyor. 31 Ağustos'ta başlayan uzaktan eğitim çalışmaları kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda öğretmenler okullarından öğrencilerle canlı dersler yapıyorlar. EBA sistemine ulaşımda sıkıntı yaşayan öğrenciler için Serik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 33 noktada EBA destek noktaları oluşturdu. İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, evlerinde internet ve EBA TV. olmayan öğrenciler için bundan sonraki süreçte de ihtiyaç duyulan her okula bu destek noktalarının açılacağını belirtti.

Uzaktan eğitim ile birlikte 8 ve 12. sınıflara yönelik devlet okullarında destekleme ve yetiştirme; özel okullarda ise takviye kursları daha devam ediyor. Devlet okullarında 24 ortaokulda, 6 lisede ve Serik halk Eğitim Merkezi’nde ise mezun öğrenciler için destekleme ve yetiştirme kursları devam ederken; özelde ise 5 lise ve 5 ortaokulda takviye kursları sürüyor.

21 Eylül’e Hazırlık

Uzaktan eğitim ve DYK kursları dışında 21 Eylül Pazartesi günü başlaması planlanan yüz yüze eğitim ile ilgili hazırlıklar da sürüyor. Bu kapsamda İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, şube müdürleri, Anaokulu ve ilkokul müdürleri ile online bir toplantı gerçekleştirerek başlaması planlanan yüz yüze eğitim ile ilgili hazırlıklar hakkında istişarelerde bulundular. Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz gerçekleştirilen toplantı ile ilgili; “ İlkokul ve Anaokulu Müdürlerimizle online toplantımızı yaptık. 21 Eylül öncesi okullarımızdaki hazırlıkları gözden geçirdik. Mesai arkadaşlarıma özverili çalışmaları için teşekkür ediyorum.” Dedi

Dersler Günde 5 Saat 30 Dakika Olacak

Bu arada Milli Eğitim Bakanlığı’nın, 21 Eylül'de başlayacak yüz yüze eğitim uygulamasına ilişkin teknik detayları içeren yazıyı il milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği belirtildi.

Buna göre, okulların açılacağı ilk hafta olan 21-25 Eylül'deki uyum programı, okul öncesi ve 1. sınıflarda "1 gün yüz yüze eğitim" şeklinde gerçekleştirilecek. İhtiyaç halinde her sınıftaki öğrenciler gruplara bölünerek yüz yüze eğitim yapılacak, grupların okula gelecekleri günler farklı olacak.

Okul öncesinde ilk hafta 1 gün 30'ar dakikalık 5, 28 Eylül-2 Ekim ve devamında, haftada 2 gün, günde 30'ar dakikalık 5 ders saati eğitim yapılacak.

İlkokul 1. sınıf öğrencileri ilk hafta 30’ar dakikalık 5 ders saati uyum eğitimi alacak. Ders saatleri arasında 10'ar dakikalık dinlenme süresi olacak.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi