İlköğretim Haftası Kutlama Programı sonrasında eğitim öğretim ile ilgili bilgi veren Milli Eğitim Müdür İkram Ekiz, sınıflarda her 4 metrekareye 1 öğrenci düşeceğini ve her öğrenci arasında en az 1 metre mesafe bulunacağını söyledi.

Serik'te 2020-2021 İlköğretim Haftası Kutlama Programı dolaysıyla çelenk sunma tören düzenlendi. İlköğretim Haftası nedeniyle Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdür İkram Ekiz tarafından anıta çelenk koyulmasından sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törene, Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Ayhan Aktürk, İlçe Emniyet Müdürü Suat Esin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, Milli Eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.

Dersler 30 Dakika

İlköğretim haftası ve yeni eğitim öğretim yılı ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdür İkram Ekiz şunları söyledi; “Pandemi şartları altında geçmiş yıllara göre farklı hazırlık süreci ve farklı bir eğitim öğretim sezonu olması beklenen 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılının İlköğretim Haftasını kutluyorum. 21 Eylül Pazartesi günü itibariyle başlayacak olan; uyum haftası olarak isimlendirilen haftada okul öncesi ve ilkokul 1. Sınıf öğrencilerimiz haftada 1 gün eğitim görecekler. Uyum haftasında sonraki haftalarda ise okul öncesi ve 1. Sınıf öğrencilerimiz haftada 2 gün yüz yüze eğitim görecekler. Dersler günde 5 saat olacak. 30’ar dakikalık derslerden sonra 10’ar dakikalık dinlenme süresi olacak.

4 metrekareye 1 öğrenci her öğrenci en az 1 metre mesafe

Milli Eğitim Bakanlığı’mızın, yönetmelik, yönerge ve talimatları doğrultusunda Serik’te 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılına yönelik tüm hazırlıklarımızı yaptık. Yeni eğitim öğretime yönelik bütün gerekli tedbirleri aldık. Sınıflarımızda her 4 metrekareye 1 öğrenci düşecek ve her öğrenci arasında en az 1 metre mesafe bulunacak şekilde düzenlemeler yapıldı. Her okulumuzda gerekli tedbirler alındı. Sınıflarımızın girişlerinde ayakkabıların temizliği için hijyen paspasları, her sınıfta dezenfektan bulunuyor. Her öğrenciye ise maske verilecek. Ben bir kez daha yeni eğitim öğretim yılımızın tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize, idarecilerimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi