AKDENİZ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Kazakistan Kazak Ulusal Sanat Üniversitesi Rektörü Prof. Aiman Mussakhajayeva ve heyetiyle bir araya geldi.

Rektör Özkan'ın yönetim kurulu odasında ağırladığı Rektör Mussakhajayeva başkanlığındaki heyetle, iş birliği ve ortak projeler hakkında görüşüldü. İki üniversite arasında yeni dönemde yapılacak iş birlikleri hakkında verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyleyen Rektör Özkan, “İki dost ülke ve üniversite arasındaki eğitim ve sanat ilişkileri daha da geliştirilerek iş birliğimizin üst düzeye çıkarılması gerekiyor. Önümüzdeki dönemlerde yapılabilecek ortak projeleri ele aldık. Ayrıca Akdeniz Üniversitesi ile Kazak Ulusal Sanat Üniversitesi arasındaki değişim programları çerçevesinde öğretim elemanı ve öğrenci değişimi konularını da görüştük. Ziyaretlerinden dolayı Sayın Rektöre ve heyetine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kazak Ulusal Sanat Üniversitesi Rektörü ve beraberindeki heyet, ayrıca Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Eravşar ve Antalya Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Nihan Yağışan ile görüşerek, iki üniversite arasındaki gelecekteki iş birlikleri detayları konuşuldu.

Rektör Mussakhajayeva, kendilerini ağırladıkları için Rektör Özkan'a teşekkürlerini ileterek, ziyaret gününün anısına Kazak Ulusal Sanat Üniversitesi'nin binişini takdim etti. DHA

Editör: Haber Merkezi