Diyetisyen Kerime Demirel, Aspendos Anadolu Hastanesi’nde göreve başladı.

Serik’in tek özel hastanesi Aspendos Anadolu Hastanesi’nde yeni diyetisyen Kerime Demirel hasta kabulüne başladı. Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Beslenme ve Diyetetik mezunu olan Demirel, meslek hayatının İzmir bölümünde özellikle zayıflama, diyabet, hipertansiyon , tiroid, kardiyovasküler rahatsızlıklar üzerine deneyimler kazanmış.

Sosyoloji alanında yüksek lisans yapan Diyetisyen Kerime Demirel, Pamukkale Üniversitesi Biyofizik alanında tezli yüksek lisansının tez aşamasında eğitim alıyor.

Kendi sözleri ile Diyetisyen Kerime Demirel’in Özgeçmişi:

1990 yılında Denizli/Çivril’de doğdum. Üniversiteye kadar olan eğitimimi burada tamamladım. 2008 yılında Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Beslenme ve Diyetetik lisans eğitimine başlayıp, 2013 yılında 5 yıllık eğitimimi tamamlayarak başarıyla mezun oldum.

2013 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri’nde onkoloji, nefroloji, kalp, nutrisyon, çocuk bölümlerinde beslenme üzerine bir yıl boyunca gözlemler yaptım. Bunun yanında hastane, öğrenci ve personel yemekhanelerinde de kurumsal ve toplu beslenme alanında menü planlama, besinlerin hazırlanışı, sunumu ve tüketimi üzerine çalışmalara da katıldım.

Meslek hayatıma İzmir’de özel bir hastanede; özellikle zayıflama, diyabet, hipertansiyon, tiroid, kardiyovasküler rahatsızlıklar üzerine deneyimler kazanarak başladım.

2015 Aralık ayı itibariyle Denizli/Çivril’de KeroLight Sağlıklı Beslenme ve Diyet Danışmanlık Merkezi’ni kurdum ve 2018 yılında da 2. şubesini açtım.

Pamukkale Üniversitesi Biyofizik AD’da tezli yüksek lisansımın tez aşamasındayım. Hep hayalim olan Sosyoloji lisans programına bu yıl İstanbul Üniversitesi AÖF kapsamında başladım. Aynı zamanda Anadolu üniversitesinde Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümüne devam etmekteyim.

Katıldığım ve katılmakta olduğum birçok seminer, kongre, sempozyum ve konferansla, beslenme alanında yeni yayın ve yaklaşımları yakından takip etmekteyim. Pandemi nedeniyle son eğitimi ertelenen Türkiye Futbol Federasyonu’nun düzenlemiş olduğu ‘Futbolda Beslenme Uzmanlığı’ kursunu tamamladığımda ‘TFF Lisanslı Diyetisyen’ unvanını alacağım.

Bundan sonra meslek hayatıma Aspendos Anadolu Hastanesi’nde devam etme kararı aldım ve bu aileye katıldığım için çok mutluyum.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi