Serik Belediye Meclisi İyi Parti grubu içerisinde yer alan 3 isim partiden istifa ederek CHP’ye katıldılar.

Serik Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Enver Aputkan'ın yönettiği Serik Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı Serik Belediyesi Toplantı Salonu’nda yapıldı. 13 maddeden oluşan gündemde 10 madde görüşülüp, oy birliği ile kabul edilirken, 3 madde ise ilgili komisyonlara havale edildi. 31 Mart 2019 yere seçimlerinde Millet İttifakı İyi parti listelerinden seçilen 3 ismin İyi Parti’den istifa ederek CHP’ye geçmeleri ile ilgili istifa dilekçeleri de toplantıda okundu.

Meclis Üyelerine Forma

Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı öncesi Belediye Meclis üyelerine Serik Belediyespor'dan üzerlerinde isimleri yazılı forma hediye edildi. Serik Belediyespor Kulüp Başkanı Ramazan Kaçar, grup sözcülerine üzerlerinde isimleri yazılı forma verdi. Diğer meclis üyelerine de formaları, yönetim kurulu üyelerince takdim edildi. Serik Belediyespor Kulüp Başkanı Ramazan Kaçar, meclis üyelerinden takıma destek talebinde bulundu. Başkan; "2. Lig'de mücadele eden takımımıza madde ve manevi desteklerinizi bekliyorum" dedi.

Saygı duruşu ile açılan toplantıda konuşan Aputkan, İzmir'de meydana gelen depremde yaşamını yitiren vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar diledi. Merkez Mahallesi'ne yapılacak olan Millet Bahçesi'nin 11 Aralık'ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ihalesinin yapılacağını belirten Başkan Aputkan, Kasım ayı meclis toplantısının hayırlı olması dileğinde bulundu. Mecliste grubu bulunan partilerin grup sözcüleri de depremde hayatını kaybedenlere rahmet; yaralılara şifalar dileyerek tüm vatandaşlara geçmiş olsun temennilerini ilettiler.

İyi Parti'den İstifa Edip, CHP’ye Geçtiler

31 Mart 2019 yere seçimlerinde Millet İttifakı İyi parti listelerinden seçilen 3 isim İyi Parti’den istifa ederek CHP’ye geçtiler. Serik Belediye Meclisi’nde İyi Partili meclis üyeleri olarak görev yapan, Mehmet Ali Karacan, Fikret Güler ve Okan Şahin meclis toplantısında İyi partiden istifa edip, CHP'ye geçtiklerini açıkladılar. Bu istifalar sonrasında mecliste İYİ Parti'nin 5 üyesi kalmış oldu.

Millet İttifakı olarak seçime giren CHP’nin 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Serik Belediye Meclis’inde üyesi yoktu. Geçtiğimiz Haziran ayında DSP’li 2 meclis üyesinin CHP’ye geçmesi ile birlikte Serik Belediye Meclisi’nde CHP 2 üye ile temsil edilmeye başlanmıştı. Kasım ayı meclisinde okunan istifalarla 3 üyenin daha CHP’ye geçmesi ile birlikte CHP meclisteki üye sayısını 5’e çıkardı.

3 Kadın Sözcü

Kasım ayı meclisinde İyi partide yaşanan istifalar ve CHP’ye katılımlarla birlikte meclisteki bazı partilerin grup sözcüleri de değişti. Daha önce Serik Belediye Melis DSP grubunda Mustafa Akın’ın yürüttüğü grup sözcülüğüne Halime Ceren Hoda getirilmiş ve bu dönemki mecliste ilk kadın grup sözcüsü olmuştu.

Kasım ayı meclisinde ise İyi Parti’den istifa eden meclis grubu sözcüsü Mehmet Ali Karacan’ın yerine Ayşegül Yılmaz seçildi. 5 kişilik CHP grubunun sözcülüğüne ise Nermin Can getirildi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi