Serik’e Çandır Mahallesi bölgesine yaklaşık 80 dönüm büyüklüğünde yeni bir hal projesi düşünülüyor.

Daha önce gündeme getirdiğimiz konulardan birisi olan ve “Hem ‘Hal’i Hem ‘OSB’yi İstiyoruz” başlıklı yazımızda da ilçe adına geleceğe dair önemli yatırımlardan birsi olacak yeni hal projesi ile ilgili olarak çalışma yapılıyor.

Bir süredir yapılan çalışmalar hakkında bilgimiz olan yeni hal ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi Serik İlçe Başkanı İbrahim Demir geçtiğimiz günlerde açıklama yaptı. Başkan Demir Çandır'da bulunan 40 dönümlük arazi ile bu arazi eklenebilecek olan 40 dönümlük arazinin birleştirilerek 80 dönümlük yeni bir hal oluşturulabileceğini belirtmişti.

CHP İlçe Başkanı Demir konu ile ilgili olarak çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek; konunun kendileri tarafından hem Serik’teki ilgililerle hem de Antalya Büyükşehir Belediyesi ile güçlü bir şekilde takip edildiğini belirtti.

Serik Hali 4-5 Kat Büyüyecek

D400 karayolu üzerinde bulunan Çandır bölgesinde oluşacak 80 dönümlük hal Serik’in geleceği için bize göre çok önemli. Çünkü Serik’in mevcut halinin 17-18 dönümlük alan üzerinde hizmet verdiği belirtiliyor. Buna bakıldığı zaman Çandır bölgesine yapılması düşünülen yeni hal projesinin mevcut halin 4-5 kat büyüklüğünde olacağı ifade ediliyor.

Eğer yeni hal projesi hayat geçerse, Serik mevcut eski halle birlikte toplam 100 dönüm üzerinde bir kapasiteye kavuşmuş olacak. Yapılacak olan bu proje ile Serik bölgede bir adım öne çıkmış olacak.

Serik’e yapılacak olan yeni hal projesi ile ilgili olan kurum tabii ki Antalya Büyükşehir Belediyesi. Çünkü mevcut kanunda sebze meyve halleri büyük şehirlere bağlı olarak hizmet veriyor. Serik’teki, STK’lar, siyasi partiler ve devlet kurumları bir arada hızlı bir şekilde bu projeyi çalışmayı neticeye götürebilirler.

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden olan Serik’e yapılması düşünülen bu büyük hali ile birlikte ilçe; tarım ve ticaret üzerinde çok daha önemli bir yere sıçramış birkaç basamak yukarıya çıkmış olacak.

Çünkü haller dolaylı ve dolaysız olarak bulundukları bölgede çok büyük etki yapıyorlar. Geometrik şekilde büyüyen bir etkiye sahip olan haller; ticaretten istihdama, hizmet sektöründe yatırımlara kadar farklı alanlarda bulundukları bölgeye büyük bir katkı sağlıyorlar.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi