AKDENİZ Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Özderin Avukatlık Bürosu'nun beraber düzenledikleri Hasan Özderin Makale Yarışması'nın 9'uncusunun ödül töreni, pandemi koşulları göz önünde bulundurularak dijital ortamda yapıldı. Yarışmanın birincisi Sevil Şilan Kum, ikincisi Ahmet Kutluhan Abut ve üçüncüsü Mehmet Karacan'a ödülleri ve plaketleri de sanal olarak takdim edildi. Gelecek yıl yapılacak 10'uncu yarışmanın konusu da 'Nefret Suçları' olarak belirlendi.

Özderin Avukatlık Bürosu'nun Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi işbirliğiyle bu yıl 9'uncusunu düzenlediği ve Avukat Mesut Özderin'in babasının adını alan Hasan Özderin Makale Yarışması ödül töreni, dijital ortamda yapıldı. Zoom üzerinden yapılan törene çok sayıda izleyici ile Antalya Barosu Başkanı Av. Polat Balkan, AÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya ve yarışmada derece alan makale sahibi öğrencilerin öğrenim gördükleri üniversitelerin dekanları, Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Sadi Çaycı ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Fatih Uşan da katıldı.

Baro Başkanı Av. Polat Balkan “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sürekli değişen ve yeni kavramların üretildiği günümüz dünyasında bu yarışmayı önemli görüyorum" dedi.

AÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, “Bu yılın kazanan makalelerini yazan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Süreçte mühim katkıları olan öğrencilerimize, jüri üyelerimize, öğretmenlerimize, Av. Mesut Özderin ve ekibine teşekkür ediyorum. Gelecek seneki konumuzun da 'Nefret Suçları' olduğunu buradan ilk sizlere açıklamak isterim" diye konuştu.

Yarışmanın kurucularından Av. Mesut Özderin ise şunları kaydetti:“Dokuz sene önce bu yola çıkarken buralara geleceğimizi hayal bile edemiyorduk ancak bu gidişle 20. ve 30. ödül törenlerini de düzenleyeceğimize inanıyorum. Yola çıkarken ilk amacımız, kalbini ve beynini bu mesleğe koyan arkadaşlarımızın gelişiminde bir kilometre taşı olmak, inşa ettikleri geleceklerine bir tuğla koymalarına destek vermek yani naçizane denizde damla olmaktı. Geçen seneler içinde benzer yarışmaların çoğalıyor olduğunu görmekten ve bu noktada öncül olmaktan mutluluk duyuyoruz."

Ödül kazanan makale sahiplerinin üniversitelerinden, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Fatih Uşan da konuşmasında yarışmanın hukuk camiasında ve eğitimindeki önemine, sürekliliğin büyük önem arz etmesi ile bu gelenekselleşmenin gelişime ciddi katkılar sağladığına değindi.

Bir diğer derece sahibi üniversite olan Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Sadi Çaycı da üniversite öğreniminin yalnızca derslerden ibaret olmaması gerektiğini, sıradan öğrenci kalıbından çıkılıp öğrenci gruplarının, makale ve kurgusal dava yarışmalarının desteklenmesi ile yarışma ruhunun öğrencilere işlenmesi gerektiğini söyledi.

Bütün konuşmacılar Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Doç.Dr. Hayri Keser, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tolga Şirin ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ulaş Kara'dan oluşan jüri üyelerine ayrı ayrı teşekkür etti.

Yapılan konuşmalar sonucunda yarışmanın birincisi Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Sevil Şilan Kum, ikincisi Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Ahmet Kutluhan Abut ve üçüncüsü Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Mehmet Karacan'a ödülleri ve plaketleri de sanal olarak takdim edildi. Öğrencilerin teşekkür konuşmalarını yapmaları ve gelecek yıla dair temennilerin iletilmesiyle 9. Hasan Özderin Makale Yarışması Ödül Töreni sona erdirildi.

Gelecek yıl yapılacak 10'uncu yarışmanın konusu da 'Nefret Suçları' olarak belirlendi ve afişi tanıtıldı. DHA

Editör: Haber Merkezi