İş dünyası, esnaflar ve birçok kesim Serik'te 2021 yılında Mart Nisan gibi turizm sezonunun ve ticaretin hareketlenmesi umudunu taşıyor.

Pandemi sebebiyle tüm Dünya’da ve Türkiye'de olduğu gibi Serik'te de 2020 yılı oldukça zor geçti. Pandemiye eklenen doğal afetler ile birlikte neredeyse herkes 2020'nin bir önce olumsuzlukları ile birlikte bitip gitmesini; 2021 yılına güzel bir başlangıç yapılmasını umut ediyorlar.

2020 yılında yok denecek kadar az olan turizm, ticarette büyük düşüş ile birlikte Serik'te de sıkıntılı bir yıl yaşandı. Aşı çalışmalarında sona gelinmesi; Avrupa’da Amerika'da aşılarını yapılmaya başlanması Türkiye'de de Ocak ayı ile birlikte aşının yapılmaya başlanacak olması bütün sektörleri umutlandırma ya başladı. Bununla birlikte koronavirüse yönelik çeşitli ilaçların da Mart, Nisan ayı gibi kullanılabileceğini belirtilmesi pandeminin hızla düşüşe geçme umudunu doğurdu.

Güzel umutlar…

İş dünyası, esnaflar ve birçok kesim Serik'te 2021 yılında Mart Nisan gibi turizm sezonunun ve ticaretin hareketlenmesi umudunu taşıyor. Aşı ve ilaçlarla birlikte kurallara uyularak tedbirli bir şekilde davranılması ile birlikte yeni yılın her anlamda güzel umutlara yelken açacağı beklentisi hakim.

Kayıp yıl olarak kayıtlara geçen 2020’den sonra önümüzdeki 2021 yılının çok verimli bir şekilde geçmesi için Serik kamuoyunun, ilçeyi yönetenlerin, söz sahibi olanların, siyasilerin ilçe adına çok iyi çalışmalar yapmaları gerekiyor.

Bu çalışmalar kapsamında gerekli planlamalar yapılmalı. Geçtiğimiz yıl yaşanana kayıpların hangi sektörlerde toplumun hangi kesimlerini etkili olduğu belirlenerek ona göre çözümler üretilmeli.

İlçenin siyasileri, STK’ları, yönetenleri ve kamuoyu Serik’in önümüzdeki 1-2 yılı için ihtiyaçlarını ve projelerini belirleyerek yapılması gerekenleri ortak bir akılla hayata geçirmeliler.

2020 yılında yaşanan tüm olumsuzlukların geçmiş olmasını dilerken; herkese umutların yeşerdiği, sağlıklı ve güzel hayallerinin gerçekleştiği bir yıl diliyoruz.

Haber: osman türkçe

Editör: Haber Merkezi